SFÂNTUL SINOD ÎL AVERTIZEAZĂ PE PATRIARHUL DANIEL - ACESTA ESTE ADEVĂRATUL MESAJ!

 VICTORIE A ÎPS TEODOSIE, VASILE BĂNESCU DAT AFARĂ!

În spatele Comunicatului Sfântului Sinod este o altă realitate, cu greu de ascuns. Ședința de azi s-a încheiat cu o înfrângere teribilă a Patriarhului Daniel și a infinit-protejatului #rezist Vasile Bănescu. Nu ÎPS Teodosie a fost judecat de fapt, ci Patriarhul! 


 

Mai clar. Punerea pe ordinea de zi a judecății unui ierarh, cel mai popular, a fost un act deosebit de grav și asumat de către Patriarh și probabil unii apropiați. Diferendul se putea rezolva prin discuții personale, dar, se știe, PF Daniel a refuzat de ani și ani dialogul, punându-l pe Bănescu să-l atace suburban pe ÎPS Teodosie. Prin urmare, s-a mizat pe o execuție a arhiepiscopului - chiar o caterisire.

Numai că lucrurile n-au putut fi gestionate. Opinia publică a reacționat cu atâta virulență, încât legătura Patriarhului și Sinodului cu poporul s-ar fi rupt definitiv, dacă arhiepiscopul ar fi fost pedepsit. Legătura este foarte subțire oricum. Informațiile că grupuri mari de credincioși se gândeau să ia cu asalt Dealul Patriarhiei, apărute în media, au creat frică maximă. 

Comunicatul Sinodului, de aplicare a unei pedepse simbolice pentru ÎPS Teodosie, la pachet cu concedierea lui Bănescu, trebuie citit în această cheie, a unei înfrângeri teribile a Patriarhului. Legenda Papei de la BOR s-a prăbușit. Un act de mare înțelepciune. Îndemn ierarhia și credincioșii să fie cu băgare de seamă în aceste vremuri tulburi.