PREAFERICIREA VOASTRĂ DANIEL, S-A UMPLUT PAHARUL! ASTA SE NUMEȘTE NERUȘINARE!

Sinodul de ieri l-a mustrat pe ÎPS Teodosie cu o virulență deloc bisericească. Cum adică ”dojană sinodală scrisă”, ”răzvrătire” și ”tulburarea păcii din viața Bisericii și societății”? Cei care-au scris n-au proprietatea termenilor, sunt niște inepți. Au avut loc revolte, s-au atacat biserici, au fost violențe în societate? Am trecut peste vulgaritate. 

Mi-am spus: a fost o formă de a scoate cămașa și a masca cealaltă decizie, de îndepărtare a lui Bănescu din poziția de Purtător de cuvânt, tocmai pentru a vă salva onoarea dvs., Preafericite Patriarh, care l-ați cauționat nepermis ani și ani, ridicându-vă în cap poporul binecredincios. Comunicatul privindu-l pe Bănescu a avut următorul conținut: ”Sinodul a luat act că, întrucât opiniile personale ale dlui Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române.” 

 În urma reacțiilor masive de satisfacție din partea credincioșilor, Patriarhia a emis azi alt comunicat, care precizează că Bănescu n-a fost demis și rămâne purtător de cuvânt. Păi ce purtător de cuvânt dacă ”comunicatele de presă vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod”, că așa scrie Sinodul? PF Daniel, mi se pare mie sau ne credeți proști? Din partea mea puteți să aveți nenumărați purtători de cuvânt care să nu poarte niciun cuvânt, dar nu vă permit să ne luați la vale, suntem un popor educat, mai educat decât credeți și cu mult bun simț, până se umple paharul.

Ce-a zis Sinodul? Că Bănescu și-a prezentat ”opiniile personale” drept ”comunicate oficiale” ale Patriarhiei Române! Adică a mințit cu nerușinare ani și ani, bătându-și joc de popor! Vă amintiți Preafericirea Voastră cum îl întreba toată lumea dacă vorbește în numele Patriarhiei și el spunea că da, bulversând opinia publică? Unde-ați fost în toată această perioadă? N-ați citit presa, n-ați auzit murmurul credincioșilor? Și acum vine Sinodul și spune că a mințit?

După o asemenea acuză venită din partea Sinodului, Bănescu trebuia să demisioneze imediat și, dacă nu, să-i cereți demisia. Cum adică un Purtător de cuvânt mincinos? Dar nu, din contră, ne spuneți că rămâne ce-a fost, să nu cumva să-i tulburăm majestatea, să nu cumva să se simtă mincinosul ofensat!

Din partea noastră s-a umplut paharul. Am dorit respect, dar nu ne respectați, am dorit adevăr, dar ne oferiți minciună. Aroganța v-o întoarcem pe măsură. Credincioșii cuminți, pupătorii de moaște, urgisiți de vremuri demonice, nu sunt proști. Treziți-vă din beția puterii, nu vă mai iubește nimeni!