Formarea Alianței dintre Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul România Puternică (PRP)

 


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), condus de președintele Aurelian Pavelescu, și Partidul România Puternică (PRP), condus de președintele Gabriel Marin, au încheiat un parteneriat politic în vederea constituirii unei alianțe politice, scopul fiind consolidarea unei mișcări suveraniste - conservatoare și naționale.

Alianța reprezintă un pol politic deosebit pentru politica românească. Având ca bază doctrinară principiile ideologice ale celui mai vechi partid de pe scena politică românească, peste care se suprapune suflul nou al PRP, un partid nou, cu largi baze antreprenoriale, ancorat în realitățile economice ale României. Din 7 iunie 2021, PNȚCD este membru al Grupului Suveraniștilor Europeni. Începând cu 2021, PNȚCD revine la linia politică din perioada interbelică, sintetizată de către fondatorul Iuliu Maniu în memorabila frază: „Am fost călăuzit de marile principii cărora le-am închinat lupta vieții mele. Democrație Desăvârșită, Morală Creștină, Patriotism Luminat, Dreptate Socială”.

Alianța România Puternică se dorește o alternativă patriotică și conservatoare la actuala conducere a României, formată din melanjul unor partide diametral opuse ca doctrine politice, dar aduse împreună pentru a putea executa ordinele Bruxelles-ului, ignorând Constituția României și principiul suveranității naționale.

Obiectivul parteneriatului este construirea pe baze politice cu principii conservatoare a unei forțe politice capabile să se opună birocrației bruxelleze. Alianța se definește ca fiind pro europeană, dar consideră că Uniunea Europeană

la acest moment nu mai reprezintă spiritul Tratatelor Europene și ignoră cu desăvârșire principiul egalității statelor membre în luarea deciziei, dezavantajând profund cea mai mare parte a statelor membre.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, consideră că „Încheierea prezentului protocol reprezintă primul pas serios în coagularea pe scena politică a unui proiect suveranist patriotic, cu șanse reale la alegerile din 2024.” „Cu siguranță - spune Aurelian Pavelescu, acesta este doar începutul. Sperăm ca, pe parcurs, să adere la acest proiect toate forțele politice de orientare suveranistă, astfel încât, împreună, să construim o platformă pentru susținerea unui candidat cu șanse la Președinția României”.


Președintele PRP, Gabriel Marin: „Suntem onorați să ne unim forțele cu PNȚCD, un partid cu o istorie atât de bogată, simbol al politicii românești de mai bine de 150 de ani. Împreună, vom reconstrui din temelie democrația, justiția socială și economia națională, o Românie modernă și suverană, care-și va recâștiga demnitatea pe scena internațională. O Românie a românilor, care nu va mai sta în genunchi în fața nimănui și nu va mai accepta să fie victima unei ofensatoare duble măsuri și intereselor globaliste.

Ambele partide au ca obiectiv politic mai larg reprezentarea României în cadrul Uniunii Europene, o reprezentare de orientare națională, prin care România să își recapete locul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, și reformarea Uniunii Europene care, în actualul context geopolitic, pare depășită de provocări, de multe ori lucrând împotriva propriilor cetățeni, indiferent de națiunea din care aceștia fac parte.

Alianța România Puternică se constituie într-o punte între generații și unifică moștenirea istorică, valorile morale și creștine ale PNȚCD cu viziunea modernă, pragmatică a PRP, reprezentând elita patriotică a națiunii. Scopul politic este acela de a construi împreună o Românie puternică, ce trebuie să aparțină națiunii unite și suverane, în care cetățenii români se vor bucura de demnitate și de un viitor prosper pentru ei și familiile lor, într-o Europă a națiunilor.

Prin constituirea Alianței România Puternică, partidele fondatoare își propun unificarea Istoriei, Tradiției și Modernității pentru un alt viitor, pentru o Românie independentă și suverană.