COMUNICAT DE PRESĂ: „Ocupăm Bruxellesul!”

 Biroul Electoral Central, întrunit în ședința din data de 20 martie 2024, a admis cererea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), condus de președintele Aurelian Pavelescu, și a Partidului România Puternică (PRP), condus de președintele Gabriel Marin, de a forma o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Alianța reprezintă un pol politic deosebit pentru politica românească. Are ca bază doctrinară principiile ideologice ale PNȚCD, cel mai vechi partid de pe scena politică românească, peste care se suprapune suflul nou al PRP, un partid nou, cu largi baze antreprenoriale, ancorat în realitățile economice ale României.

Din 7 iunie 2021, PNȚCD este membru al Grupului Suveraniștilor Europeni. Începând cu 2021, PNȚCD revine la linia politică din perioada interbelică, sintetizată de către fondatorul Iuliu Maniu în memorabila frază: „Am fost călăuzit de marile principii cărora le-am închinat lupta vieții mele - Democrație Desăvârșită, Morală Creștină, Patriotism Luminat, Dreptate Socială”.

De cealaltă parte, PRP, un partid relativ nou pe scena politică românească, reprezintă o parte importantă a antreprenoriatului românesc, baza sa electorală regăsindu-se în capitalul autohton și inițiativa economică românească.

Alianța România Puternică este soluția patriotică și conservatoare pentru schimbarea actualei puteri, formată din melanjul unor partide diametral opuse ca doctrine politice, dar aduse artificial împreună pentru a putea executa ordinele Bruxelles-ului, ignorând Constituția României și principiul sacru al suveranității naționale.



Obiectivul parteneriatului dintre PNȚCD și PRP este construirea pe baze politice cu principii conservatoare a unei forțe politice capabile să se opună birocrației bruxelleze. Alianța se definește ca fiind pro europeană, dar consideră că Uniunea Europeană la acest moment nu mai reprezintă spiritul Tratatelor Europene și ignoră cu desăvârșire principiul egalității statelor membre în luarea deciziei, dezavantajând profund cea mai mare parte a statelor membre.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu: „Alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 reprezintă cel mai important moment al istoriei Uniunii Europene. Acum se va hotărî dacă Uniunea Europeană va fi o construcție politică unde decizia aparține statelor suverane, ori va fi o instituție a îngenunchierii din punct de vedere economic și politic a statelor de către dictatura globalistă a Davos-ului.”

Sloganul electoral al Alianței România Puternică este „Ocupăm Bruxellesul!”

 

Biroul de presă al PNȚCD

București, 21 martie 2024