Creangă se simte confortabil

Ce vă văitați fraților că au renovat ăia bojdeuca lui Creangă? Adică cum? Ce lui Creangă nu i-ar fi plăcut nițel confort? Stătea el cu șindrilă pe casă, dacă ar fi avut bani de Lindap? Stătea el cu cercevele de lemn la geamuri dacă avea el bani de termopan? 

Parcă lui Nică îi plăcea să audă cretina aia de pupăză, când se odihnea dimineața, după o noapte în club. N-ar fi vrut și el un aer condiționat? Doar povestește despre verile toride care îl chinuiau pe Nică. Nu i-ar fi plăcut și lui niște balustrade de inox? Niște gresie în „sufra”? O încălzire din podea? Un parchet laminat, ceva? Adică el nu și-ar fi luat pentru casă un certificat energetic, obligatoriu cât mai bun? Bine că nu i-au pus pe casă și niște panouri solare, și în casă becuri din alea care aprinse imită lumânarea.


Nu ar fi încercat și el un sistem de încălzire ecologic, să salveze planeta și să crească bio cireșele, din cireșul lui nea Vasile, din care fura Nică? Nu ar fi vrut el o piscină, ca să nu se mai ducă Nică la scăldat în râul plin de pet-uri și mizerie și să îi fure mă-sa hainele?

Adică n-ar fi vrut și el un smartphone, să aibă whatApp și să îi dea lui Eminescu niște „emoticoane”, în loc să stea toată ziua să îi scrie scrisori? Că la cât a pierdut timpul mâzgălind scrisori, avea timp berechet să producă bani să își cumpere cel puțin două BMW-uri.

Băi nene, atâta cârcoteală pe voi, n-am văzut așa ceva. Nimic nu vă place!