VIKTOR ORBAN, DIN NOU ȚINTA SOROSIȘTILOR ȘI NAȚIONALIȘTILOR TEMATICI. BINELE NU POATE FI DECÂT ÎMPREUNĂ

Revin asupra unei postări mai vechi, avertizând că incitarea cu privire la pericolul maghiar în Transilvania este o strategie a cercurilor sorosiste din România și UE, interesate să-l discrediteze pe Viktor Orban, liderul mișcării suveraniste europene. Alimentarea temei anti-maghiare are drept obiectiv, la fel de important, deturnarea atenției publice de la marile probleme economice și sociale, consecințe directe chiar a politicilor bruxelleze, aceeași politicieni fiind responsabili de acte de trădare națională prin cedarea suveranității poporului.

Acțiunea speculează existența puternică în arsenalul forțelor naționaliste tematice, care, dacă tema ar dispărea sau s-ar diminua, ar rămâne fără substanță și sens, fiind periclitate șansele electorale. 


 

Nimeni nu poate contesta, în același timp, că diferendul maghiaro-român există în mentalul colectiv, având o vechime seculară. De aceea și poate fi adus la suprafață cu ușurință pericolul maghiar, fiind nevoie doar de unele declarații sau pur și simplu pretexte, agitate cu pricepere de cei interesați să se folosească într-un context sau altul.

De data aceasta a fost din plin speculată situația din sport, un domeniu care, deși n-ar trebui să se întâmple, a fost și este mereu instrumentat de politicieni de decenii, inclusiv în perioada comunistă, mai ales când este vorba despre fotbal. Un domeniu de mare impact social, loc de refugiu pentru o mare parte din populația sărăcită și revoltată, cu atât mai ușor de manipulat. De ambele părți, și românii, și maghiarii, pasiunile suporterilor pentru echipe fiind foarte ușor de extrapolat în zona politică. O realitate cunoscută foarte bine în cercurile de putere.

Sunt deplin conștient că mesajul meu va avea un impact minor, că rațiunea este mereu învinsă în lupta cu afluxurile sentimentale și iraționale, că puterea s-a hrănit totdeauna în istorie exacerbând conflictele și antinomiile. Dar nu voi lăsa PNȚCD să fie târât în acest carusel al intereselor globaliștilor, care nu-și mai pot justifica existența decât prin divizare și incitare etnică, în condițiile în care sunt primii care neagă principiul națiunilor și suveranitatea popoarelor. Nici lângă acele partide care nu trăiesc decât din asemenea incitări, prezentându-se ca succesoare ale marilor lideri istorici, ale căror fapte sunt din alte timpuri și realități și care trebuie invocați numai în condiții comparabile. Azi, realitățile și comandamentele sunt altele, a afirma că Transilvania se află în pericol de a fi ruptă de Ungaria fiind un neadevăr.

Rezolvă, oare, această incitare, marea problemă a desființării suveranității naționale de Bruxelles? Rezolvă chestiunea energetică și a resurselor naturale? Rezolvă chestiunea dezindustrializării României, inflația, problema pensiilor și salariilor, scumpirea alimentelor în cea mai bogată țară din Europa? Dar a exodului tinerei generații? Dar a căderii brutale a demografiei? Dar ruptura dintre stat și popor? Dar absența totală din peisajul internațional a vocii României? În mod ironic, Viktor Orban și guvernul de la Budapesta se preocupă pentru poporul ungar chiar de aceste realități și, chiar fără să vrem, se luptă cu structurile sorosiste europene și în numele nostru și al altor popoare europene, făcând lucruri concrete de la o zi la alta.

Urmează vremuri de mari încercări și, sunt convins, că poporul român va avea înțelepciunea să le depășească mai bine ca alții, iar o mare parte din comunitatea maghiară, ca și cea mai mare parte a societății românești, nu vor cădea în această capcană istorică, să nu ne prăbușim iremediabil în divizare și ură. Binele nu poate fi decât împreună.