Europa: Intrarea în sălbăticie

O mișcare suveranistă europeană este singura care poate salva ideea europeană, de ieșire din izolarea și dezastrul istorice. Mișcările sociale masive care inundă de la o zi la alta spațiul UE nu vor mai fi oprite decât printr-o astfel de revoluție politică - o chestiune obiectivă -, nu mai există un alt fel de drum spre salvare de la sărăcie și sălbăticie.

În urmă cu câteva luni, Josep Borell - unul dintre cei mai proști politicieni din lume și responsabil cu politica externă a UE -, a făcut celebra și scandaloasa declarație că ”Europa este o grădină (implicit Occidentul), iar restul lumii o junglă”. Cu mare satisfacție și aroganță, de diplomat eșuat și senil.

Nu e deloc așa și, pe zi ce trece Europa intră în sălbăticie, odată cu declinul mult trâmbițatei prosperități, consecința libertății și democrației, trâmbițate și ele. 


Libertatea și democrația au devenit sloganuri fără conținut, într-un narativ al minciunii, revenirea la prosperitate fiind, evident, doar un vis. Marile mișcări sociale din Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia, sunt doar începutul sfârșitului. ”Grădina” lui Borell nu mai este, Borell însuși și elita corporatisto-financiară a Bruxellesului fiind singurii responsabili. 

Cea mai teribilă replică a primit-o Borell și ai lui de la excepționalul ministru de externe al Indiei, Jaishankar, care a devoalat ipocrizia șefilor UE: ”Problemele Europei sunt problemele lumii, dar problemele lumii nu sunt și problemele Europei”! O replică binemeritată dată și Giorgiei Meloni. Altfel spus, jocul colonialist s-a sfârșit. În aceeași cheie și recenta vizită a lui Macron în Africa, de unde Franța este gonită la propriu, în fiecare zi: umilința aplicată fără rezerve de președintele Congo a fost fără precedent. În aceeași serie, situația ministrului de externe german, o doamnă sorosistă, aterizată în India fără niciun protocol.

Cauza profundă a eșecului actualei UE? A sintetizat ministrul de externe de atunci al Marii Britanii, susținătorul Brexit: ”UE s-a transformat în fosta URSS”, o dictatură împotriva statelor membre, golite de suveranitate. O UE în care popoarele europene au devenit captive, în numele ideologiei neomarxiste și globaliste, lipsite de libertate, democrație și, cum se vede, de bunăstare.
Singurul lider european, sprijinit masiv de poporul său, care a rezistat oricăror presiuni, denunțând drumul greșit al UE, rămâne Viktor Orban. Încolțit și demonizat, sancționat permanent, Orban a dovedit nu doar că UE nu este infailibilă, dar că a părăsit drumul libertății și democrației și se prăbușește sub povara propriei utopii. 
 
O mișcare suveranistă europeană este singura care poate salva ideea europeană, de ieșire din izolarea și dezastrul istoric. Mișcările sociale masive care inundă de la o zi la alta spațiul UE nu vor mai fi oprite decât printr-o astfel de revoluție politică - o chestiune obiectivă -, nu mai există un alt fel de drum spre salvare de la sărăcie și sălbăticie.