Boicotul împotriva Austriei și operațiunea psihologică (psyop) de paralizare, de manual. Cine va câștiga?

Intrarea în Schengen a fost așteptată cu sufletul la gură de români, unii neștiind nici măcar ce înseamnă cu adevărat, ce beneficii aduce. Doar că e ceva „de bine” după ani și ani de dezamăgiri și, oricum, n-o să se mai aștepte prin vămi, obsesia națională. 

Votul negativ al Austriei și Olandei a umplut paharul, iar ideea boicotului, direcționat mai ales asupra Austriei, a inflamat populația. Desigur, în contextul în care clasa politică - responsabilă de altfel pentru dezastrul din România - a găsit și ea țapul ispășitor. Punctul de fierbere a fost atins imediat.

Impactul a fost și este încă atât de mare, încât a creat panică uriașă la Viena. Însuși Președintele Austriei și-a declarat indignarea față de votul negativ al Guvernului și Ministerului de Interne austriece, însoțit de mare parte a partidelor și presa austriacă: Primul ministru austriac a fost pus la zid chiar de-ai lui, n-o să știm cu câtă sinceritate, dar ce mai contează? Motivul? Viena și-a dat seama că poate pierde „Găina cu ouă de aur” - cea mai importantă dintre colonii -, așa cum Franța a pierdut în câteva luni câteva state cheie din Africa, jocul de domino fiind în curs! O asemenea reacție fiind primul precedent după 1989 și 1918.

De aceea, operațiunea psihologică (PsyOp) nu a întârziat, atât în mediul on-line cât și la televiziuni, rețelele puternic și străvechi finanțate intrând în dispozitiv. Formula găsită? Nu este vinovată Austria, ci clasa politică românească! O deturnare foarte eficientă, fiind folosită ura populației împotriva propriilor guvernanți. Chiar și pe contul meu, am văzut cât de mult a prins operațiunea. Mai era puțin și era vinovat Liviu Dragnea.

Mare parte dintre români, orbiți de ura față de proprii guvernanți, au fost păcăliți din nou. Desigur, ura față de politicienii români corupți este cât se poate de legitimă, dar a face din asta o scuză pentru marile jafuri făcute de austrieci (și nu sunt singurii), care au corupt și au pus presiuni uriașe asupra statului român vulnerabil și politicienilor, este inacceptabil. Ideea că terbuie să-l boicotăm pe Iohannis, PNL, PSD, USR, a prins imediat. Fără a se gândi cei prinși în plasă, că ei nu pot fi boicotați.  Iohannis nu mai are nicio treabă, își va finaliza al doilea mandat chiar și dacă pleacă în vacanță, iar partidele nu pot fi boicotate decât la vot, în 2024: până atunci, boicotul Austriei va fi complet uitat și mulți, foarte mulți dintre cei care urlă azi, îi vor vota tot pe ei pentru câteva firimituri aruncate înainte de alegeri cu  6 luni. Așa a fost mereu, de manual.

Cât va rezista, oare, boicotul, în aceste condiții? Deocamdată Viena, Cotroceniul și guvernanții își fac bine treaba, PsyOp merge din plin: Găina cu ouă de aur nu va fi lăsată din mâini atât de ușor!

Trăiască nația!