Boicot la Împărăția Vieneză

Revin nițel pentru că eu vreau „Boicotul împotriva Austriei”. Boicotul a tot pe ce scrie Austria, de la bănci până la ace, brice și carice. Și dacă ne ținem tari, răzmerița asta poate fi mișcarea de independență a coloniei, împotriva stăpânitorilor impuși de Uniunea Europeană. Boicotul e în regulă. Ce mă uimește sunt vocile care încearcă să se pronunțe împotriva acestui boicot.

Prepuțul Europei, din capu’ la statul român, zice că nu va „iezista” nici un boicot împotriva Austriei, că diplomația rezolvă totul. Bă, da' nu v-ați plictisit de clișeele astea? Adevărat, diplomația ar rezolva problema. Condiția ar fi ca România să aibă oameni de stat și nu doar mascote vorbitoare.

Eu, pe persoană fizică, am anulat contul BCR, nu bag benzină în OMV și Petrom și cardul de bonus de la OMV îl păstrez să curăț parbrizul de gheață cu el, în iarna asta, în loc de racletă.

Problema e așa: Suntem măcar vreo 4 milioane care să umectăm sărat pe produsele și serviciile lor, pe orice fel de servicii și produse? Dacă suntem atunci e boicot! Dovedim că suntem o națiune. Un popor! Dacă suntem doar câțiva, atunci suntem doar câțiva zănateci. Suntem doar o populație a unei colonii, care își merită soarta.

Ah! Și mai era, la teveu, unul de la PNL, un penibil al cărui nume nici nu mă forțez să îl rețin, un bulai din ăsta mai burduhănos, mai gros decât caltaboșul făcut în mațul porcului de un chintal jumate și mai unsuros decât jumările din pomana porcului, care zice că nu e bine să boicotăm că acolo lucrează români, care vor rămâne șomeri!? Păi Bulache, daca se cară austriecii, poți fi sigur că se găsesc alții care să ocupe locul liber. În schimb, nu l-am auzit pe slinos să zică ceva când minerilor li s-au închis minele din cauza cerințelor mUE. Nu a zis nimic când s-a tăiat la fier vechi CFR-ul. Nu a cârâit când s-a restructurat Petromul în urma unei așa zise privatizări. Nimic nu a zis când s-au închis ARO, când s-au închis combinatele siderurgice, când s-au falimentat transportul feroviar ori alte structuri de bază ale economiei naționale. Acestea fiind zise, chiar dacă se cară austriecii, sigur vom rezista. Ce nu va rezista? Va fi slugărnicia și obediența voastră, bă grasu-le îmbuibat!

Și ar mai fi o chestie: Dacă acest boicot iși atinge scopul, ceilalți, „franțuji”, „blegieni”, „olandeji” nemți, „Toată floarea cea vestită/A întregului Apus” – cum zicea Eminescu, toți ăștia se vor gândi de două ori când or vrea să iasă la jecmănit pe Dâmbovița.

P.S.: Și l-am auzit pe Vasilescu de la BNR, hăulind funebru, explicându-ne că nu e bun boicotul împotriva băncilor. Bă, să mor, zici că-i viu!