DACĂ PUTIN N-A LANSAT RĂZBOIUL FULGER (BLITZKRIEG), CI RĂZOIUL LENT (PROFUND), CE NE FACEM?

Privesc cu groază la povestea care se derulează halucinant pe televizoare și net, spusă de Occident. Nu există decât un singur final: VICTORIA! Pe ce se bazează? Pe sancțiunile economice generalizate, solidaritatea UE și NATO, rezistența lui Zelenski și îndepărtarea lui Putin din interior, chiar prin asasinat. La final e numai VICTORIA!

Și, dacă nu va fi așa? Există și planul B? Eu nu văd, poate-mi spune cineva. Iar, dacă nu este niciun plan B, atunci vai de noi! Să explic.

Pe 24 februarie Putin a dat ordinul de atac al Ucrainei și tot Occidentul a crezut că este vorba de ”blitzkrieg”. Aici a fost EROAREA ISTORICĂ și de la această eroare se poate trage cea mai mare înfrângere a Occidentului din istorie. Cum s-a făcut această eroare uriașă, impardonabilă?

Pentru că, plecând de la teza blitzkrieg-ului, Occidentul a reacționat imediat prin sancțiuni, epuizând tot arsenalul, inclusiv ”nucleara” blocării swift-ului. Și, totodată, declanșând războiul propagandistic împotriva lui Putin, care, în câteva zile, a ajuns nebunul și criminalul planetei. În scopul izolării și prăbușirii economice și sociale a Rusiei.

Și, dacă nu va fi de ajuns? Dacă NU va fi VICTORIE?

Iată, după 8 zile, lucrurile se schimbă dramatic. Occidentul spune că Putin și-a schimbat strategia, că nu mai este blitzkrieg, dând asta pe seama rezistenței lui Zelensky. Dar, dacă se înșeală, iar Putin n-a vrut să facă niciodată blitzkrieg? Atunci, înseamnă dezastru! Pentru că este greșită întreaga reacție vestică plecând de la o teză greșită.

Astfel, aflu că, de fapt, blitzkrieg-ul, de gândire germană, n-a făcut parte niciodată din doctrina militară rusească, care a teoretizat ”bătălia profund”. Un tip de război care înseamnă strategii și tactici de destructurare lentă și masivă a inamicului prin încercuiri, atragere în capcane, acțiuni asimetrice și distrugeri brutale, etapizate, fără cale de întoarcere. Este credibil, dacă privești la istoria militară îndelungată a rușilor, de la Napoleon până la asediul apocaliptic al Leningradului și cucerirea Berlinului. Și, atunci, ce ne-au tot îndrugat sutele de generali vestici și miile de ”generali” români pe la televiziuni? Înțelegem acum că acești generali sunt niște idioți!

De fapt, nici nu mai este nevoie de generali, pentru că verdictul l-au dat miile de Radu Tudor europeni și americani, simbolul cretinismului și decăderii intelectuale a vestului, pițipoancele ”lumii noi”. Această teză falsă - blitzkrieg-ul rusesc -, poate dărma lumea occidentală pentru jumătate de secol! Ei sunt responsabili!

Este clar astăzi că n-a fost vorba de la bun început de războiul fulger, că rușii au acționat teribil pe întreaga frontieră ucrainiană de la sud, est și nord, o frontieră uriașă de cel puțin 2000 de km, și acum se îndreaptă spre capitularea Ucrainei. De ce n-au observat analiștii noștri cu pudre scumpe pe față, ceea ce era evident, că în spatele unei asemenea angajări militare, pe un front de 2000 de km, nu este blitzkrieg? Că, odată intrat în Ucraina, Putin și-a luat măsurile de protecție, fiind luată în calcul și deja cunoscuta deconectare de la swift? Că va acționa, dacă este cazul, și cu alte două sau patru armate - în plus față de primele două angajate -, pentru că este ori totul, ori nimic, așa, rusește, cum s-a mai întâmplat? Lipsa de înțelegere a mentalității rusești este eroarea fatală pentru vestici. Că nici măcar nu le trece prin cap, se vede de la dorința unor oligofreni de a-l scoate pe Dostoievski!

Cum vor apărea aplauzele de circ ale UE, cu Ursula, Borell și Michel, la discursul lui Zelenski? La fel cu cele din Congresul SUA, în urma discursului lui Biden? Ce vom face cu ele?

Ce va face economia UE după 2-3 luni de adâncire a crizei energetice la care se adaugă cea a migranților ucrainieni? Dar  efectele propriilor sancțiuni asupra Rusiei, care vor afecta teribil lumea bancară și financiară, va declanșa o criză a materiilor prime în multe sectoare, pierderi de piețe și locuri de muncă, căderea uriașă a turismului, panica întregii populații, etc? 

Vestului nu i-a rămas decât să aștepte căderea lui Putin, în condițiile în care a epuizat practic sancțiunile. Iar Putin a dat un răspuns, în avans, și acestei așteptări: alertarea forțelor nucleare a descurajat, cel puțin teoretic, o intervenție puternică a NATO, ca ultimă carte a vestului.

Teza falsă a ”blitzkrieg-ului rusesc” a determinat reacții greșite în lanț ale occidentalilor și poate fi cauza unei înfrângeri istorice! Dacă acum se mai poate face ceva, să se facă. Occidentul trebuie să se trezească din beția în care singur s-a aruncat, să se întoarcă la temeiurile sale culturale și creștine, să se întoarcă la Dumnezeu!