Isteria salvează România

Nu știu de ce, dar am impresia că parcă ne pare rău că nu atacă rușii Ucraina. Americanii sunt precum Baba Vanga - din cinci în cinci minute ies Biden, Kamala etc. și ne spun că atacă rușii.
Apoi vine Mama Omida, poreclită și Radu Tudor, care repornește isteria, clișeul fiind „n-are cum, Putin va ataca Ucraina cu siguranță”.
Pe urmă vine președinta Comisiei Europene, care zice că Europa se descurcă și fără gazul rusesc, că îl închide Putin, bineînțeles, după ce atacă Ucraina.
Se manifestă o adevărată psihoză colectivă în timp ce Putin a masat la „exerciții militare”, la granițele Ucrainei, vreo 190.000 de soldați. (?!) Fraților, dacă ăla a avut bani să disloce 190.000 de militari și să tragă, ieri, rachete și alte pocnitori care au costat cât jumătate din bugetul României, poate ar fi bine să fim mai cumpătați cu amenințările.  Încercați și voi niște soluții și modalități pașnice de a băga ursul în bârlog, că dacă vă luați cu el la bătaie, până obosește el, noi, dimpreună cu toți aliații noștri strategici ori de conjunctură, suntem demult sucombați de inaniție. 

Am înțeles, democrația, americanii, europenii, principii de dezvoltare cu atributul de a salva planeta, de a proteja musculițele de oțet, mâncare vegană combinată cu greieri și licurici comestibili - toate bune, dar mai ușor cu pianul pe scări, că i se scurg clapele.

Și a mai fost ieri o invazie de știri „aurite” la tv, ceva de speriat... O vrăjeala de conferință, cu trei speriați de n-a auzit nimeni de ei și declarațiile lui Simion cu formarea unui pol suveranist, în condițiile în care nu se știe ce partide fac parte din el și cine îl formează, că sub o formă ori alta, la ultima întrunire de la Madrid a suveraniștilor europeni, pe Simion l-au dat ăia afară cu șuturi în dos. Cum să spui tu că faci un forum conservator suveranist, când cei mai de seamă reprezentanți ai curentului conservator, adică partidul de guvernământ din Polonia nu răspunde invitației nici cu portarul de la ușa sediului de partid din ultimul cătun al Poloniei?!

În fine, peste frecția asta ridicolă, televiziunile de știri au pus scandalurile aurarilor. Au început cu unul vechi, în care unul de la AUR a fost prins intrând cu ceva de tras pe nas în parlament, a continuat cu una fost candidat AUR și membru în nu știu ce birou de conducere al lor, care, poștaș fiind, a ciordit pensiile pe care trebuia să le ducă bătrânilor. Apoi a apărut o știre cu nu știu ce parlamentar AUR luat cu cătușe, iar peste tot se îneca Simion cu salivă, făcând spume la gură și vituperând împotriva PMP-ului, că nu s-a lăsat încălecat de ei. Ah, și Simion urlând “trădare” la adresa lui Claudiu Târziu, pentru ca, după ce s-au capsat, ca în orice piesă de mahala, să pupe Piața Endependenții.

Ăștia chiar credeau că îl fac pe Băsescu și  că îi i-au partidul prin fuziune. Bă băieți, Băsescu, așa controversat cum e și făcut mangă și tot îi sparge pe diletanții din echipa de zgomote. Spun echipa de zgomote, căci ce e AUR, decât un fel de USR, decât că e pe invers?!.... Iar zilele astea se manifestă precum ăia care se dădeau cu curul de covorul din parlament acum câțiva ani.