Care vrei cu izoleta?

Așa cum știți, am decis să nu îmi dau cu părerea în războiul vaccinați versus nevaccinați. Personal, consider că discuția este una mult mai complexă și ar trebui să se ducă în jurul încălcării ori ba a libertăților personale, inclusiv a dreptului de a alege, în condițiile în care vorbim de un vaccin pentru care producătorii nu garantează efectele și nici nu și le asumă. Cu alte cuvinte, pare a fi un experiment.


Adică, asta ca să o scrântesc mai pe limba de la Dristor, cum a ajuns societatea în această situație?

Într-o epocă în care nu mai putem extermina gândacii de bucătărie, ci îi scoatem afară cu substanțe „prietenoase”, într-o epocă unde insecticidul pentru eradicarea muștelor pare, pentru muște, o cură de aerosoli pentru că nu trebuie să schimbăm artificial echilibrul între specii, societatea umană este divizată violent între vaccinați și nevaccinați?!

Aproape că suntem îndrumați să conducem politicos, spre ieșire, carcalacul din baie și nici măcar să nu încercăm să îl terorizăm psihic cu urlete de genul „Ieși dracului afară”. Aproape că suntem sfătuiți să nu îl agresăm cu mătura, că îi putem produce dezechilibre psihice care vor degenera specia mai ceva decât Cernobîl-ul și aproape că suntem îndemnați să îi căutăm un psiholog capabil să comunice cu el și să îi trateze trauma pe care eu, omul, în nemernicia mea, i-am provocat-o cu mătura. Să continui?

Avem anual „jdemii” de proteste pentru a opri testările de produse cosmetice și farmaceutice pe șoarecii de laborator, că îi ucidem crud și animalic, că degenerează specia, că au testat unii șamponul pe blana lor. Bă, mai avem puțin și nu o să mai poți ieși cu câinele în lesă pe stradă pentru că îi îngrădești libertatea, dar testăm vaccinul pe fraierii din turmele sociale!? Da' de ce? Răspunsul e unul simplu. Pentru că pot! Pentru că le dați voie să vă ducă în această paradigmă socială. Vaccinați versus nevaccinați! Pentru că aici e rost de profit, de capital politic, aici se dovedesc utili. Și voi, vaccinați ori nevaccinați le dați apă la moară. Le faceți jocul.

Prin urmare,: cei care au ales să se vaccineze, foarte bine! Cei care nu vor, iarăși bine! Selecția naturală va lucra, că mama natură a decis că nu se uită în gura lui Rafila, Arafat sau a celorlalți care fac din chestiunea vaccinării o problemă de bulling social, cu concursul făcătorilor de reguli, adică politicienii, a căror moralitate e departe de a fi nepătată.

Modul de a face din faptul că te-ai vaccinat sau nu te-ai vaccinat un titlu de glorie, de parcă mama natură ți-a dat al treilea sfârc ori al treilea ou, e doar un „statement”, o declarație menită să te separe de comunitate, să te rupă de cercul tău social, să „divide et impera” și nu are nimic de a face cu combaterea virusului.

Asta arată și ultimă hartă a pandemiei în Europa, unde, deși suntem la coada clasamentului în materie de vaccinare, România și Kosovo sunt singurele țări în zona verde!