Al treilea război

Imperialismul german își face simțite intențiile zilele astea. Noul guvern de la Berlin vorbește despre federalizarea Europei cu o vehemență în premieră. Sunt precum copilul prost crescut care se dă cu curu’ de asfalt în mijlocul străzii, când părinții nu vor să îi cumpere înghețată ori precum isterica ce își pune mâinile în șold încercând să intimideze audiența.


Că nemții fac mașini bune, e deja un lucru unanim acceptat. Din păcate, în alte domenii, lucrurile nu merg chiar așa cum se spune în clișeele cu superlative mestecate de toată lumea. Dacă te uiți la Iohannis, nu poți să nu observi că nemții, deși se jurau că sunt cei mai buni, au cam dat greș în a construi robotul funcțional.

Revenind la lucruri serioase, pentru ei, planul e simplu, acela de a continua tradiția încercărilor de hegemonie asupra Europei. Pentru visul de a domina Europa, chiar lumea, au declanșat două războaie mondiale, au făcut zeci de milioane de victime și au pierdut.

 

Pentru că lumea modernă nu le mai permite declanșarea unui astfel de conflict și nici nu mai au cu ce, pentru că, după al doilea război mondial, Conferința de Pace de la Paris a pus capăt posibilității de înarmare a Germaniei, zilele astea, Germania vrea să conducă Europa, ar vrea să domine Continentul, prin proiectul federalizării Europei. Prin crearea unui stat european unde, împreună cu câțiva aliați, să îngenuncheze economic și social celelalte state, să ia celorlalte națiuni dreptul suveran de a-și alege destinul.

 

Știu, multora dintre noi le e indiferent. Grijile imediate și siguranța zilei de mâine sunt mult mai stringente decât ce vrea Germania. Totuși, dacă aveți răbdare, gândiți-vă măcar o clipă. E federalizarea o soluție? Merită ca noi să ajungem sclavii unui astfel de proiect? Căci da, politicienii noștri, cei pe care i-ați votat pentru pseudo calități aici ne-au adus. La un stat obedient, căruia îi e frică să își ia soarta în propriile mâini, mai comod, mai avantajos fiindu-le să accepte „diktatele” bruxelleze, pe care să ni le servească nouă cu motivația că, dacă refuzăm, nu suntem europeni.