Slow Food cu Chef Paul Băcilă

În aceste vremuri înegurate vă propun să ne întoarcem într-o superbă și liniștită zi de vară, in Dobrogea patriarhală...



Dobrogea – un pământ aparte, un pământ ars de soare și lipsit de binecuvântarea ploilor, dar un pământ care, dacă îl respecți și îl îngrijești te răsplătește cum nici nu îți imaginezi. Oamenii gospodari de aici au înțeles aceste lucruri și au reușit să transforme suferința țărânei în povești culinare delicioase. Un astfel de gospodar este și Paul Băcilă, chef al restaurantului "La Ana și Ion" din Constanța. 

Paul a cumpărat în urmă cu ceva timp un vechi conac situat în stepa dobrogeană, la 60 de kilometri de Constanța. Aici a amenajat o gospodărie tradițională cu toate cele necesare – fructe, legume, verdețuri și tot felul de orătănii.

Această micro-fermă furnizează produsele de bază pentru delicioasele preparate culinare ale restaurantului Ana și Ion, acesta fiind singurul restaurant „farm-to-table” din orașul Constanța.  

Urmăriți periplul nostru, de la găina din curte tăiată și opărită, preparată cu legumele culese din grădină, până la a fi servite pe o farfurie de chef.