Rețeta zilei: salată fluture în gelatină

2 cești apă fiartă

2 pachete (în total 170 grame) gelatină cu aromă de lime

1 ceașcă apă rece

1 lingură oțet

un sfert linguriță (de ceai) sare

o idee de piper

trei sferturi ceașcă maioneză

jumătate de ceașcă din fiecare: morcov ras, ridichie tăiată mărunt, țelină tăiată mărunt și ardei gras verde tăiat mărunt (fără sâmburi și cotor).

2 lingurițe ( de ceai) ceapă tăiată mărunt


Într-un bol puneți apa fiartă, după care adăugați gelatina și amestecați cu o lingură de lemn până ce gelatina se dizolvă. Adăugați apa rece, oțetul, sarea si piperul. Puneți mixtura într-o forma rotundă de 22 de centimetri și puneți deoparte.

Într-un bol pentru mixer adăugați maioneza, restul de gelatină și amestecați. Introduceți amestecul la frigider pentru 30 de minute.

După ce au trecut cele 30 de minute scoateți amestecul din frigider și folosiți din nou mixerul până ce compoziția devine pufoasă. Adăugați legumele și amestecați cu o lingură de lemn. 

Pe o farfurie întinsă puneți o formă rotundă pentru tort în care turnați compoziția. Peste ea puneți mixtura de gelatină făcută la pasul 1. Reintroduceți totul la frigider pentru o oră. 

După o oră scoateți preparatul. Îl așezați pe o hârtie cerată ușor umezită si cu un cuțit bine ascuțit realizați un fluture ca în imaginea de mai sus.

Poftă bună!