De la ciucă la măciucă - Un nou dezastru, cadou de la Klaus: Hai liberare!

Înainte de toate, militarii în genere și generalii în particular nu pot înțelege niciodată politica (în sens serios). Deși am cunoscut mulți generali (din armată), mi-am dat seama că este o lipsă congenitală, n-ai ce să discuți cu ei: infantilism și cretinism politic. Punct.

O altă mare problemă: câți dintre cei care poartă grade de generali merită gradul? 1%, iar Ciucă nu se numără printre ei. Gradul de general a ajuns de batjocură în armata română. Că Ciucă ar fi făcut fapte de arme în Afganistan, un război pierdut rușinos, e o glumă: înălțarea în grad a fost propagandistică. Nu cred că se îndoiește cineva. În mod corect n-ar fi trebuit să depășească gradul de căpitan-maior, cu Afganistan cu tot.

Premier? El nici măcar nu este unul dintre militarii care să dea ordine din capul lui, să ia decizii, ci doar să primească și să le dea mai departe. De aceea a și ajuns acolo.

România nu are nevoie de un militar premier, ideea cu disciplina fiind o prostie. Să-l vedem pe Ciucă cum scoate tancurile să are pământul și avioanele ca să-l semene, cum aduce sergenții majori la învățământ și cultură și cum cheamă răzeșii la oastea cea mare împotriva dușmanului nevăzut. Stă cam prost, foarte prost, cu verbele, substantivele și adjectivele...

Pe scurt, o caricatură, fratele mai mic al lui Klaus, din aceeași familie. Un lucru e totuși mai presus de orice: PNL condus de un militar, culmea liberalismului! Ce se mai întorc Brătienii în mormânt, nu-i așa? Hai liberare!