Cronici de guvernare – pe înțelesul analiștilor

Șeful cavaleriei stelare ori înstelate, „Ciucăăă al nostru băăăă”, eroul de la Kandahar, viteazul de pe frontul de dreapta, care a câștigat numeroase bătălii cu gradele puse pe umerii nevestei, acest „soldat universal” în civil se pare i s-au înecat pânzele „pânzarului moldovenesc” din flota NATO, căci nu prea are susținere pentru guvern.

De unde până acum, PSD-ul, prin vocea lui Ciolacu zicea de susținerea unui guvern minoritar, și-a adus aminte că scopul unui partid e să guverneze și a zis, ca la Buzău la simigerie: Bre dă-ne și nouă 100 de covrigi”, pardon juma’ de ministere, moment în care s-a rupt filmul. Și poate Ciucă le-ar da și Iohannis ar închide ochii, numai că(!?)Câțu, care i s-a sculat șefia la PNL, s-a zice Nein! Concluzia negocierilor a fost „nula la nula”, vorba bulgarului care comentează un meci blătuit.

„În acest context politic încărcat și complicat” - cum ar zice analistul geo-politic cu diploma de doctorat scoasă la Universitatea Ecotera din Slobozia, se pare că Ciucă va avea soarta lui Cioloș și îl va lăsa pe Iohannis să ducă singur bătălia de pe frontul facerii guvernului. Cu scuze din alea de genul: „Șefu’ io am încercat. D-aci te descurci singur, mie mi-a pus nevastă mea niște Ciuc la rece în frigider, io am treabă să mă lupt cu cerbul!”

P.S. Dacă zilele trecute ziceam nasoale de Ciolacu, azi, remarc că, momentan, Ciolacu, ori ăia din jurul lui de la partid s-au învârtoșat și au făcut ce trebuie să facă orice partid politic. Să încerce să își reprezinte electoratul la guvernare. Să vedem cât au sânge în instalație! Vă țin la curent cu mersul lucrurilor!