Vernisaj: DIALOGURI CROMATICE , cu artişti dobrogeni

 În contextul evenimentelor culturale găzduite de Biblioteca Naţională I. N. Roman din Constanţa, Asociaţia „ARTIŞTI DOBROGENI”, organizație non-profit înscrisă în Registrul Special al Asocialțiilor și Fundațiilor de la Judecătoria Constanța sub nr. 8/03.02.2015, aduce în atenţia iubitorilor de artă expoziţia de pictură “Dialoguri cromatice”, cu vernisaj Joi, pe data de 30 septembrie, ora 18,30, expoziție care prezintă pe simeze povestea fiecărui artist, exprimată în culori, într-un dialog cromatic cu referire la activitatea acestora din ultimul an.

            Expoziţia artiştilor dobrogeni, care va fi deschisă pentru public în perioada 30 septembrie - 21 octoimbrie, vine în sustinerea necesităţii de dezvoltare a sentimentului de apartenenţă la un popor cu istorie culturală, pe meleaguri cu peisaje inedite, sentiment completat cu emoţia şi sensibilitatea pe care o transmit artiştii prin creaţiile lor.

Prin expoziţia “Dialoguri cromatice”, dragi iubitori de artă, vă invităm să va delectaţi şi să apreciaţi actul de cultură al celor 21 de artişti plastici participanţi la expoziţia organizată sub coordonarea preşedintelui fondator al asociaţiei, Mirela Iuliana Turtoi, expoziţie prezentată în data de 30 septembrie 2021, de criticul de artă, drd. Deleanu Geta. Ni  s-au alăturat la eveniment artiştii de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovschi din Constanţa, prin pregătirea unui cadou muzical, cu acorduri care să rezoneze cu vibraţiile transmise de acordurile cromatice de pe simeze.

 

ARTIŞTI PLASTICI EXPOZANŢI:

1 Radu Horobăţ

2 Marian Vintilă

3 Mirela Iuliana Turtoi

4 Cornelia Goşiu

5 Jiji Mădălina

6 Gheorghe Caraiman

7 Ferodin Iaia

8 Monica Goşoiu

9 Ion Sirota

10 Ina Ioana Iordan

11 Valentin Popa

12  Niculae Găgeanu

13 Marieana Oleniuc

14 Raţă Vasile

15 Vicolov Corina Elena

16 Constantin Stanciu

17 Mihăilescu Claudia

18  Vasile Trandafir

19 Adriana Ciocoiu

20 Grozavu Dormidont

21 Mariana Nistor

 

Dialog muzical, cu artişti de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa: Mihaela Ionescu - sopran, Gabriela Dobre - mezzosopran iar la pian prof. Alla Bivol

 

Deschiderea evenimentului: dna Corina Apostoleanu

Prezentare: drd. Geta Deleanu

Coordonator: Mirela Iuliana TURTOI

 


Parteneri pentru acest eveniment cultural sunt: 

-          Litoral TV - prin emisiunea „Cultură pe coordonate” -  www.litoraltv.ro 

-          Constanţa Culturală -  https://www.facebook.com/constantaculturala/?fref=ts

-          Dobrogea – https://dobrogeagrup.ro/

-          Delta Știri - https://www.delta-stiri.com/

-          Zetu Harry - https://www.romania-interbelica.com/

 

Vă aşteptăm cu drag!

 

Pentru a vedea activitatea artiştilor din Asociaţia Artişti Dobrogeni vă invităm să vizitaţi site-ul: www.artisti-dobrogeni.ro .

Asociaţia ARTIŞTI DOBROGENI, înscrisă în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, aflat la Judecătoria Constanţa, este interesată în promovarea artiştilor din Dobrogea, sub toate formele de manifestare (arte plastice şi vizuale, muzicieni, scriitori, sculptori, designeri, fotografi, artişti profesionişti în artele spectacolului şi alte categorii de artişti), în vederea afirmării rolului important al artistului şi al produsului artistic la elaborarea politicii culturale locale şi la progresul societăţii.