Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș este singurul român, membru al Parlamentului European, care se opune discriminării prin „Certificatul Verde”

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a votat împotriva introducerii Certificatului Verde Digital, aratând în multiple pozitii publice și intervenții în Plenul Parlamentului European că introducerea acestuia va încălca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor UE.

Într-o intervenție în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind situația vaccinurilor, Europarlamentarul român a ridicat o problemă pe care și-o pun cei mai mulți dintre noi, vaccinați ori nu, o problemă care ar ar clarifica chiar și o parte a disputei „vacciniști” versus „antivacciniști.” 

Cristian Terheș le-a spus deputaților europeni și decidenților prezenți la dezbatere că: „Cetațenii UE au dreptul să cunoască prețul acestor vaccinuri și, mai ales, clauzele contractuale cu privire la cine e responsabil de efectele secundare adverse ale acestor vaccinuri.”


Intervenția integrală o puteți urmări aici:

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=383656666759271

Textul integral al intervenției:

"Dragi colegi,

Am auzit aici, în acest Plen, spunându-ni-se acum că aceste contracte pe vaccinuri sunt clasificate pentru a proteja interesele firmelor.

Vă întreb, însă: dar interesele și drepturile cetățenilor Uniunii Europene cine le protejează?

Cetățenii UE au dreptul să cunoască prețul acestor vaccinuri și, mai ales, clauzele contractuale cu privire la cine e responsabil de efectele secundare adverse ale acestor vaccinuri.

Când s-a discutat despre Certificatul Verde Digital, comisarul Reynders Didier a spus în acest Plen, și citez: «până în acest moment nu se cunosc complet efectele vaccinurilor».

Este corect atunci ca birocrații sau politicienii europeni să expună cetățenii europeni la riscuri și efecte negative ale vaccinurilor care nu se cunosc încă complet?

Dar cetățenii să nu știe cine răspunde efectiv în cazul în care există asemenea efecte secundare adverse?

Firma Pfizer, bunăoară, și-a modificat prospectul și a recunoscut că vaccinul său poate produce miocardita și pericardita, mai ales în rândul tinerilor.

Este nedrept, de aceea, a condiționa, prin Certificatul Verde Digital, cetățenii Uniunii Europene să-și exercite drepturile pe baza injectării cu un astfel de produs medical a cărui efecte secundare încă nu se cunosc complet.

Dincolo de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, mai este o problemă. Luni de zile s-a spus public ca aceste vaccinuri sunt singura soluție la stoparea pandemiei coronavirus. Vedem, însă, țări cu cea mai mare rata de vaccinare că au și cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce contrazice toată retorica care ni s-a spus de luni de zile.

UE a ajuns azi dintr-un spațiu al libertății, unde drepturile fundamentale ale oricărei persoane sunt respectate și protejate, într-un lagăr, unde exercitarea unor drepturi fundamentale ține de obținerea unui certificat verde.

Acest certificat e eliberat pe baza primirii acestui vaccin, care nu oprește persoana vaccinată să se îmbolnăvească și nici să răspândească boala, sau pe baza unui test RT-PCR, care dă erori foarte mari.

Nu e prima dată în istorie când Europa și lumea a fost într-o pandemie. Este prima dată, însă, când se condiționează exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale de produse medicale care nu opresc răspândirea virusului ce a generat aceasta pandemie.

Vă solicit să nu pierdeți din vedere că Europa a fost gândită ca un spațiu al libertății, de aceea aveți obligația să RESPECTAȚI și să PROTEJAȚI drepturile tuturor, și să nu creați o Europă în care oamenii sunt discriminați sau segregați în funcție de primirea sau nu a unui vaccin a cărui efecte încă nu se cunosc complet.”