Ursula von der Leyen, blocarea irigațiilor și sărăcirea României. Noul Plan Valev, cu mult mai rău

Aurelian Pavelescu -

Președinta CE, cu obrăznicia și ticăloșia deja cunoscute, tocmai a fost primită la București cu aplauze de Președintele Iohannis și Premierul Cîțu. Pentru a ne da ”vestea cea bună”: aprobarea PNRR. Un Program pentru sclavi. Bani extrem de puțini, care nici măcar nu vor veni cu adevărat, undeva la 80 de miliarde pentru următorii 7 ani, dintre care cam jumătate împrumuturi. Cum să relansezi economia României cu 80 de miliarde în 7 ani, când Cîțu a topit 50 de miliarde din împrumuturi într-un an și ceva? Nici măcar nu se vor vedea.

Din România vor pleca, probabil, în următorii 7 ani, încă vreo 400 de miliarde, prin buzunarele multinaționalelor și contractelor preferențiale cu statele din vestul UE, că ”așa e-n tenis”...

Dar, să zicem, că banii UE, cireașa pe colivă, ar putea să fie de ajutor, cât de cât. Nici măcar așa.

Pentru că, iată, a fost respins de la finanțarea prin PNRR sistemul de irigații. O sumă infimă de altfel, vreo 2 miliarde de euro. Guvernarea haștagistă se gândise să dea măcar o spoială. NU, A ZIS UE! Motivul? Afectarea mediului, iarba va crește oblic și se vor încurca râurile pe hartă! Se va speria populația de iepuri.

Adevărul? Îi este interzis României să-și dezvolte producția agricolă și, drept consecință, să fie nevoită să importe la fel de multe alimente și să rămână în ghearele rețelelor de comerț externe - unde se topesc în mare parte veniturile și așa mici ale românilor nenorociți. Cum ar putea România să facă concurență Franței? Să moară țăranul român, clientul sclaviei sparanghelului și căpșunii occidentale, iobagul etern. 

În 1964, URSS a propus vestitul Plan Valev, de ”specializare a economiilor statelor comuniste” în interiorul marelui bloc comunist, coordonat de Moscova. România nu avea voie la industrializare, ramurile industriale plecând spre Cehoslovacia, RDG și URSS. Planul Valev condamna România la subdezvoltare, fiind planificată să se ocupe de... agricultură. Așa cum erau ei, comuniștii români au refuzat, trezind mânia Moscovei.

Ei, bine, azi nu mai avem voie nici măcar la agricultură. Industria ne-a fost închisă de COMISARII UE, iar acum nu ne lasă nici măcar cu agricultura. Bruxelles-ul e mai rău decât Moscova! Planul Leyen e mai rău decât Planul Valev! Și asta în ropotele de aplauze ale Președintelui României, Primului Ministru și Parlamentului - mai rău decât comuniștii!

Zic și eu, împreună cu Ilie Moromete: ”Niculae, unde mergem noi, domnule?”