„The Highwaymen” ori „Pe urmele tâlharilor” - titlul în traducerea celor de la Netflix

Silviu Molnar -

Kevin Costner și Woody Harrelson sunt Frank Hamer și Maney Gault , doi eroi „Texas Rangers” pensionari, care primesc misiunea de ai vâna pe idolii Americii din anii '30, celebrii bandiți Bonnie și Clyde și care salvează „onoarea” Americii și a FBI-ului condus de J. Edgar Hoover.

Un film bazat pe o poveste reală, magnific jucat de cei doi „pensionari” ai Hollywood-ului, un film cu un background social realist, care descrie o „Americă” vlăguită, abia ieșită din Marea Recesiune (1929 - 1933), când băncile erau, în accepțiunea „vulgului”, adevăratul „inamic public”. Din punctul ăsta de vedere, al chestiunii cu băncile versus societate, nu părem a fi departe nici zilele astea!

În film apare și cel mai important personaj secundar al legendei celor mai iubiți bandiți ai Americii, celebrul automobil Ford V8. O mașină pentru care Clyde Barrow i-a scris o scrisoare în acei ani președintelui companiei Ford, căruia îi mulțumea pentru motorul V8, pentru că îl poate scăpa întotdeauna de poliție, precizând că el pentru „Hold Up”-uri nu fură decât mașini Ford V8.

Legenda de marketing a companiei Ford spune că scrisoarea, care în acele vremuri a constituit deliciul presei, este înrămată în sala de consiliu a companiei Ford, la sediul din Detroit.

https://www.youtube.com/watch?v=aH6vC-BBKOc