Da’ de ce să îl suspendăm pe Iohannis?

Motto: „Nicio jertfă nu e prea mare când este pentru neam şi adevăr.” - Iuliu Maniu

Cică Cioloș și pluseriștii lui ar vrea să îl suspende din funcție pe Iohannis. Adică reprezentantul intereselor franțuzești în România îl vrea dus de la butoanele puterii pe reprezentantul intereselor germane în România. 

Și vor să îl suspende, dar nu pentru modul abject în care Klaus a siluit Constituția României în atâtea rânduri și în atâtea moduri încât îți e și greu să numeri. Ori pentru că mandatele lui Iohannis în funcția de președinte se dovedesc mai păguboase pentru România decât ale lui Băsescu, Iliescu și Constantinescu la un loc. Nu, nene! Pluseriștii bat din picior, se dau cu fundu’ de pământ și urlă asemenea unor copii obraznici, cărora li s-a luat jucăria. Și li s-a luat jucăria. Au fost dați afară din guvern. Și culmea! De un alt mediocru. De Cîțu. De epigonul celui ce tronează la Cotroceni. Dar asta e o altă poveste.

Da, bre, popor, cititorul de prompter Iohannis, cel care suplinește lipsa vocabularului dând din mâini, de zici că înoată atunci când vorbește, da, trebuie nu numai suspendat, ci chiar demis. De fapt, nu ar mai fi trebuit reales. Dar nu pentru toanele useriștilor, care au primit semnalul din Franța ca să intre în lupta desfășurată la nivel european, în spatele ușilor ferecate bine, ori după ce capacul este pus pe obiectivul aparatului de fotografiat, ăla care face fotografiile oficiale în care toți rânjesc fasolea, „pupând Piața Independenții” și încercând să ne prostească cu „frăția europeană și acțiunea  pentru binele comun, în beneficiul tuturor europenilor”. Acolo, în spate, discret, pe înfundate, în realitate, ei încercă să își tragă scaunul de sub fund unul celuilalt, grupați în două clanuri politice, unul franțuzesc și altul nemțesc, în încercarea de a prelua controlul Europei și al resurselor economice ale continentului. 

Din păcate, după epoca Dragnea și „reformarea în spirit european a PSD”, nimeni nu pare să mai aibă chef să se lupte cu balaurul. După condamnări la pușcărie aberante, lipsite de temei, după ample procese de discreditare politică, șantaj și fraude electorale, țara este condusă de marionete, de starlete de Dâmbovița ori de import, de oameni fără știință de carte, unde circul, promiscuitatea și șperțul constituie moduri de a face politică.


Revenind la suspendarea președintelui, legitimă este întrebarea: De ce? Pentru că USR-ul, falanga lui Macron pe Dâmbovița, nu va mai fi în guvern? De ce? Pentru că gheara nemțească în politica dâmbovițeană vrea controlul total? Numai pentru atât? Românii nu contează?