Articole Noi

Tigarile Winston si Familia Flintstone

Winston este un interesant brand american de tigari infiintat in 1954. Si nu, numele nu vine de la Winston Churchill ci de la  Winston-Salem, North Carolina, orasul unde R. J. Reynolds a pus bazele acestui business.


Sub sloganul  "Winston tastes good like a cigarette should", in perioada 1966 - 1972 ajunge cel mai vandut brand de tigari din lume, fiind detronat de Marlboro.

De-a lungul timpului Winston a sponsorizat competitii sportive majore: Nascar, NHRA Drag Racing si 1982 FIFA World Cup.

In anii '80 Winston incearca fara succes sa-l detroneze pe Marlboro Man cu ... Winston Man. Desi numele poate nu e cel mai inspirat ales, reclamele sunt foarte reusite. Daca Marlboro vorbea despre viata in salbaticie, vechii cowboys si dorinta barbatilor de a deveni John Wayne, Winston Man era barbatul modern, elegant, gata de sport si aventura, in ton cu vremurile.In anii '70 Winston lanseaza o interesanta campanie de promvoare a tigarilor in revistele speciale adresate comunitatii afro-americane.Dar cea mai tare campanie de marketing a avut loc in perioada 1960 - 1962, cand in urma unui parteneriat cu ABC, la finalul fiecarui episod din The Flintstones era o reclama la Winston.

Spre aleasa delectare: