Tigarile Winston si Familia Flintstone

Winston este un interesant brand american de tigari infiintat in 1954. Si nu, numele nu vine de la Winston Churchill ci de la  Winston-Salem, North Carolina, orasul unde R. J. Reynolds a pus bazele acestui business.


Sub sloganul  "Winston tastes good like a cigarette should", in perioada 1966 - 1972 ajunge cel mai vandut brand de tigari din lume, fiind detronat de Marlboro.

De-a lungul timpului Winston a sponsorizat competitii sportive majore: Nascar, NHRA Drag Racing si 1982 FIFA World Cup.

In anii '80 Winston incearca fara succes sa-l detroneze pe Marlboro Man cu ... Winston Man. Desi numele poate nu e cel mai inspirat ales, reclamele sunt foarte reusite. Daca Marlboro vorbea despre viata in salbaticie, vechii cowboys si dorinta barbatilor de a deveni John Wayne, Winston Man era barbatul modern, elegant, gata de sport si aventura, in ton cu vremurile.







In anii '70 Winston lanseaza o interesanta campanie de promvoare a tigarilor in revistele speciale adresate comunitatii afro-americane.



Dar cea mai tare campanie de marketing a avut loc in perioada 1960 - 1962, cand in urma unui parteneriat cu ABC, la finalul fiecarui episod din The Flintstones era o reclama la Winston.

Spre aleasa delectare: