Pentru un snack rapid între mese : Grana Padano și Tie Guanyin

Când dorești să mănânci ceva rapid între mese și să nu fie junk food, o soluție o reprezintă ceaiul căruia îi alăturăm câteva cubulețe de Grana Padano.

Grana Padano este o brânză tare italiană, rivală a Parmigiano Reggiano. Grana Padano a fost creeată în anul 1135 de către călugării cisterciani de la abația Chiaravalle de lângă Milano.

Pentru a ajunge la produsul finit, procesul de prelucrare a brânzei durează nu mai puțin de 9 luni, după care poate sta la maturat până la 2 ani.



Tie Guanyin este un ceai oolong premium ce își are originile în secolul 19 în Anxi, provincia Fujian, China. Numele ceaiului provine de la zeita iertării -  Guanyin. Cea mai scumpă varietate de Tie Guanyin s-a vândut și cu 3.000 de dolari kilogramul.



Legenda spune că un fermier sărac pe nume Wei trecea zilnic pe lângă templul zeitei Guanyin, aflat în ruină. Într-o zi acesta se decide să curețe templul și să aducă ofrande zeiței. Și a repetat această ceremonie de două ori pe lună timp de mai multe luni, până când într-o noapte în vis i s-a arătat zeița și i-a spus că pentru faptele sale este răsplătit și o comoară îl asteaptă în peștera de sub templu. Iar el trebuie să ia acea comoară și să o împărtășească lumii.

A doua zi Wei s-a dus și a găsit în peșteră un răsad de ceai, a replantat ceaiul în curtea casei sale și astfel a dat întregii lumi ceaiul Tie Guanyin.

Metodele de procesare a acestui tip de ceai sunt foarte complexe, iar detaliile sunt tinuțe secret.


Ceaiul este foarte parfumat si aromat cu note apropiate de trandafiri. Apa pentru infuzie trebuie sa fie la 100 de grade. Din 10 grame de ceai se obtin 9 infuzii. Inainte de prima infuzie ceaiul necesita spalare. Varietatea aleasa de noi este un ceai de toamna cules in octombrie 2017.