MG – „Not Old but vintage”

Un automobil care face deja parte din istoria mașinilor motorsport, intrat deja în galeria istoriei engleze a automobilelor este MG, adică Morris Garage.

Logo-ul mărcii MG este un octaedru în care sunt înscrise literele majuscule ale denumirii mărcii. Această emblemă a fost amplasată pe grilele de radiator și pe capacele mașinilor britanice din 1923 până la închiderea uzinei din Abigdon în 1980. Apoi sigla a fost instalată pe mașinile de mare viteză și sportive. Fundalul emblemei a fost schimbat în timp.



Începuturile MG

MG își are originea în anii 1920. În 1923, un dealer de automobile din Oxford, William Morris pune bazele primei manufacturi de automobile și lansează primele automobile sub marca Morris Cowley, cu un motor de 1,5 și 14 CP. 

Primul manager al companiei a fost un personaj pe nume Cecil Kimber, care a servit ca manager la Morris Garages și care în colaborare cu designnerul Marcus Roworth a început construcția unor mașini de 6 și două locuri pentru a se potrivi pe un șasiu Morris Cowley, produs în atelierele din Oxford ale dealerului auto. Astfel, s-au născut mașinile de tip MG 18/80 și de aici începe istoria Morris Garages (MG), care în 1927 impune pe piața auto celebrul model MG Midget.

Evoluția mărcii MG

Până în anii ’50 MG devine una din cele mai cunoscute mărci englezești de automobile, cu un portofoliu de 4 modele, ceva mai scumpe decât concurentele  similare de pe piață. În 1950 marca fuzionează cu un alt constructur britanic de automobile, Austin, dând naștere British Motor Company, companie care organizează producția unei game întregi de mașini: MG B, MG A, MG B GT. MG Midget și MG Magnette III câștigă popularitate în rândul cumpărătorilor. 

Începând cu anii ‘80 sigla MG decine apanaj exclusiv pentru promovarea mașinilor sport producția mărcii axându-se pe modelele MG B GT, apoi seriile MG F, MG TF, până în 2005 când producția popularului roadster este oprită, adată cu prelua mărcii în portofoliul unui grup auto chinez. În anii ’70 - ’80, în Marea Britanie și Europa de Vest, modelul MG B devine simbolul spiritului tânăr, al „rebelului fără cauză”, definind curentul social al ruperii barirelor convenționalismului.

MG F – MG TF

MG F și MG TF sunt modele de automobile gata să facă pasul în categora automobilelor de colecție, la mare căutare de pasionații de automobile. Echipate cu motoare de la 112 CP la 157 de CP și în varianta oiginală cu suspensii hydraulice, modelele MG F și TF bine întreținute fac deliciul oricărui colecționar care își dorește un roadster care a făcut istorie. Modelul din imagini are circa 121.000 de kilometri, peste 20 de ani și este 100% originală, majoritatea componentelor fiind cele cu care a ieșit pe poarta fabricii.