2021: Restart în turismul din România

Turismul pe piața românească începe să își revină, conform datelor unora dintre cei mai mari importanți touroperatori autohtoni. După patru luni cu vânzări scăzute, datorate valului trei de pandemie și anulării emiterii voucherelor de vacanță, în luna mai vedem in sfârșit o revenire la  80%-90% raportat la cifrele din aceeași perioadă a anului 2019.  



Se confirmă astfel o revenire a turismului pe piața locală, după ce în anul 2020 turismul românesc a înregistrat o scădere abruptă, de peste 50%, atât din punct de vedere al sosirilor în unități de cazare turistică (-52,3% conform INS),  cât și al nopților petrecute de turiști (-51,6% conform INS).

”Se mențin preferințele turiștilor pentru  destinațiile care  în mod tradițional, au dominat topul turismului românesc. Pe litoral, cele mai vândute stațiuni în primele 5 luni ale anului sunt Mamaia, Eforie Nord și Venus, care depășesc 60% din totalul vânzărilor lpe acest segment. In același timp vedem o creștere accentuată și pe zona de sud a litoralului. Stațiunile montane de pe Valea Prahovei rămân și ele în preferințele turiștilor pentru sezonul 2021, cele mai  solicitate fiind Sinaia, Poiana Brașov și Moieciu. Per ansamblu,  nu suntem încă la nivelul anului 2019, dar până la finalul acestui an sperăm să ne apropiem cât mai mult de rezultatele obținute atunci” a declarat Adrian Voican, director general Bibi Touroperator.

”Investițiile din ultimii ani făcute pe litoralul românesc sunt evidente și calitatea turismului pe această destinație este la un nivel mult mai ridicat. După primele 4 luni grele din 2021, am reușit ca în luna mai să ne apropiem de vânzările din aceeași perioadă a anului 2019, ceea ce ne dă optimismul pentru a crede că acest nou sezon estival va fi unul foarte bun. Cred că ofertele sunt destul de atractive pentru a convinge turiștii tradiționali să aleagă o vacanță pe litoral, în România  ” a declarat  Aurelian Marin, director general al touroperatorului Paradis Vacanțe de Vis

În această perioadă,  reprezentanții a peste 100 de agenții de turism din întreaga țară participă la un infotrip pe litoralul românesc, organizat de cei doi touroperatori. Stațiunile de pe litoralul românesc așteaptă turiștii cu oferte variind între 1250 de lei pentru sejur 5 nopti cu mic dejun la 2* și  6.000 lei la un hotel de 4 stele cu regim all inclusive.

#####

Despre BIBI Touroperator

BIBI Touroperator este unui dintre cei mai importanți touroperatori de pe piața locală specializați EXCLUSIV pentru România. De numele BIBI se leagă implementarea pentru prima dată în România a conceptului "Înscrieri Timpurii" și a programului "BEBE ALL INCLUSIVE". Cifra de afaceri BIBI Touroperator a depășit 13 mil euro în anul 2019. 

Bibi Touroperator este parte a grupului BIBI, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, care are activități în domeniile turism și HORECA. 



Despre Paradis

Agenția „Paradis Vacante de vis” este o afacere de familie, cu peste 20 de ani de experiență în turismul intern. Pe parcursul anilor am învățat să înțelegem nevoile clienților noștri și să asiguram produse turistice deosebite cu un nivel maxim de siguranță pentru serviciile pe care le punem la dispoziția acestora.

Credem într-un business corect, iar încrederea și aprecierile turiștilor ne-au adus recunoașterea oficială în anul 2011, când am primit distincția Tour Operatorul Anului pentru Litoral România.