Biluochun - ceaiul melc cu ... parfum de femeie

Lumea ceaiurilor este la fel de complexă și plină de povești și legende precum cea a vinului. Astăzi o să vă prezentăm unul dintre cele mai fine și aromate ceaiuri verzi - Biluochun, proveniență China.

Acesta este un ceai ce se culege primăvara devreme, după care se depozitează rulat în spirală, de unde și numele popular de primăvara melcului verde.

Legenda spune că parfumul intens al ceaiului s-a născut după ce o culegătoare nemaiavând loc în cos, a pus ceaiul între sâni și parfumul ceaiului împreună cu căldura corpului ei au dat naștere noii arome.

Ce vă prezentăm astăzi a fost cules în 23 martie 2018, la atitudinea de 250 de metri, soiul fiind Dongting, denumire dată după regiunea unde este cultivat. Pentru preparare se folsoesc 3.5g de ceai și 100 ml de apă la 80° rezultând 8 infuzii.

Ceaiul are o aromă florală cu note fructate și de nuci, fiind perfect pentru un mic dejun sau alăturat unor brânzeturi moi, poate niște medalioane din brânză de capră cu diverse toppinguri: busuioc, rozmarin, praf de chilli etc.

Însă este un ceai care merge și cu deserturi usoare: ecler, mousse, irish cake.

foto: Marius Anghel