SULTAN AL JABER, PREȘEDINTELE SUMMITULUI PENTRU PROBLEMELE CLIMATICE DE LA DUBAI, ZGUDUIE LUMEA:

 ”NU EXISTĂ DOVEZI ȘTIINȚIFICE CĂ ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ ESTE CAUZATĂ DE EMISIILE CARBURANȚILOR FOSILI”! 

Pe 2 decembrie a început Summitul de la Dubai pentru problemele climatice - COP28. Obiectivul? Angajamente și fixarea unei agende globale pentru limitarea și eliminarea în viitor a emisiilor de carbon, principala cauză a încălzirii globale. Teoria că emisiile de carbon stau la baza schimbării climatice și încălzirii globale a fost adoptată în ultimele decenii de marea majoritate a guvernelor lumii, determinând o schimbare crucială de paradigmă în domeniul economic, cu consecințe geopolitice profunde.

Măsuri de o agresivitate fără precedent au fost impuse, sub amenințarea imediată, că, dacă emisiile de carbon nu sunt limitate și ulterior eradicate, încălzirea globală va provoca extincția umanității. Întreaga legislație europeană din ultimele decenii a fost adoptată sub această deviză. Industriile ”vinovate” și agricultura tradițională au fost distruse, zeci de milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă, costurile coșului zilnic au crescut exponențial, fiind generată o adevărată depresie: e nevoie de sacrificii excepționale, alternativa fiind moartea planetei. 

Între timp, au fost lansate celelalte teme ale ”salvării” - digitalizarea și inteligența artificială (AI), cu obiectivul intrinsec al controlului societăților și indivizilor, sub cupola noii doctrine a transumanismului.

Experiența pandemiei cu politicile de control și represiune, ne-a dovedit că argumentul suprem, cel ”științific”, a fost o uriașă minciună și manipulare, la scară planetară. Eveniment care s-a fondat tot pe provocarea spaimei. O spaimă instinctivă și animalică, prin negarea directă a doctrinei lui Iisus Hristos, a vieții veșnice, viața spirituală. 

Declarația lui Sultan al Jaber, de la tribuna celui mai important summit împotriva încălzirii globale, este istorică și va avea cu certitudine consecințe geopolitice și geoeconomice. Cercetările potrivit cărora încălzirea globală nu este cauzată - sau în mică măsură - de emisiile de carbon, ci ar fi vorba despre cicluri climatice cu care pământul s-a mai confruntat în istorie, vor fi privite cu mai multă atenție. Cenzura și intimidarea celor care au opinii contrare sau nuanțate, se vor estompa.

Lumea are deja acces la alte forme de energie, descoperirile științifice sunt în curs. Un salt la o altă eră energetică va fi făcut. Dar una este ca un astfel de salt să fie realizat prin asimilarea noilor tehnologii, alta sub imperiul fricii și supunerii din rațiuni ideologice, împotriva principiului libertății.