Și de restul? Și de restul, caramele americănești!

Ce au făcut frăție americanii? Păi, simplu! Curtea de Conturi zice că la Ministerul Apărării au găsit că ne-au dat țeapă vreo 120 de milioane de dolari, pe contractele alea de înzestrare a armatei române, alea pentru care, în mare parte avem deocamdată doar chitanțele de plată, marfa urmând să sosească. Nu trebuie să mă credeți pe mine.

Căutați știrea pe google, că vreo câțiva au scris-o. Bineînțeles că estul presei prezintă „succesurile”cooperării româno-americane, că n-are rost să îl supărăm de ocupantul strategic. Pardon! Am zis ocupantul? Voiam să zic aliatul, dar gura păcătosului...., știți voi.


Cică, deși țeapa este evidentă, alde Ciolacu, Ciucă și compania, inclusiv ăla de e ministrul apărării, ăla cu nume de detergent, Tulvăr – Pulvăr ori cum îi zice, nici măcar nu îndrăznesc să ridice problema respectivei țepă, darămite să le mai și zică de la obraz să scuipe banul înapoi. Bine că nu ne pun și dobânzi penalizatoare.

 Bine, Ciolacu plecat în America pentru a pupa inelul și pentru a luja firmanul de domnie, în vederea prezidențialelor de anul viitor, desigur că nu vrea să ridice ochii la stăpân, mai ales că stăpânul mai are și alți preferați, precum domnu Geoană, la funcția de arendaș al moșiei dintre Dunăre și Carpați, că doar nu a ajuns în funcția de premier să apere interesele statului român!? De fapt, care stat? Care român?!

Apropo. Să vă zic una mișto, de la Thomas Jefferson, președinte considerat părintele fondator al SUA. Zicea Jeferson, pe la începutul secolului 19: „Cred că instituţiile bancare sunt mai periculoase decât armatele invadatoare. Dacă poporul american va permite băncilor private să controleze moneda, băncile şi corporaţiile din jurul lor vor spolia oamenii de avutul lor şi copiii lor vor ajunge ai străzii, pe continentul cucerit de strămoşii lor”.