GEORGE SIMION E BOLNAV PSIHIC?!

Nunțiul Apostolic de la București informează că George Simion nu a fost primit de Papa Francisc într-o audiență privată, acesta strecurându-se într-un grup de italieni care promovau Concertul de Crăciun de la Vatican. ”În acel moment, Sanctitatea Sa era cu siguranță în necunoștință de cauză în ceea ce privește participanții din grup.” 

 

 

 

Știrea întâlnirii private promovată de Simion a fost falsă, și nu oricum. Simion a folosit participarea la evenimentul partidului Georgiei Meloni pentru a da credibilitate, în sensul că s-a întâlnit în Italia și cu Primul-ministru, și cu Papa. Știrea a fost preluată de întreaga medie mainstream, fără a fi verificată. Antena 3, Realitatea, România Tv, canalele publice, iar jurnaliști care-și spun independenți, ca Marius Ghilezan, au scris adevărate ode, în linia ”Clubului de gândire GOLD” (tot de AUR) al lui Cosmin Gușă. Doar o eroare? George Simion e copilul de aur al lor.

N-aș fi spus că Simion de bolnav psihic, dacă n-aș fi fost martorul unei alte întâmplări de același fel, cu scenariu identic. În 28-29 ianuarie 2022 a avut loc la Madrid Summitul partidelor suveraniste și conservatoare din Europa, Alianță în care PNȚCD este membru fondator, singurul partid din România. Am fost prezent, împreună cu o delegație. Simion m-a vizitat la hotel și, după întâlnire, fără știrea mea, s-a strecurat la cina festivă, la care participau Viktor Orban, Marine Le Pen, Santiago Abascal, Mateusz Morawiecki, alți lideri europeni, pretinzând că este de la PNȚCD. A fost dat afară. A doua zi, deși scos de guler cu o seară înainte, a încercat să intre fraudulos și la Summit, fiind oprit de organizatori și serviciile secrete care aveau misiunea să-i protejeze pe demnitari. În România, oameni de presă marcanți au titrat că Simion și AUR participă la Summit, bucurându-se de recunoaștere internațională. Aceiași ca și în cazul Papei, PNȚCD fiind ignorat. În urma unei anchete de presă, reprezentanții VOX, partidul spaniol organizator, au calificat acțiunea lui Simion ca un incident de securitate, situație nemaiîntâlnită în Europa.

Astfel de acțiuni implică planuri elaborate și un curaj demențial, minciuna fiind asumată fără nicio ezitare, indiferent de pericol, în văzul lumii, aflarea adevărului fiind inevitabilă. Simion e bolnav psihic. Derapajele comportamentale cu care opinia publică s-a obișnuit nu pot fi scuzate ca acțiuni politice ”curajoase”, ci au motivații medicale. Viața politică românească aflată într-o debandadă îngrozitoare este mediul propice pentru astfel de personaje. Personaje care pot fi manipulate cu ușurință. Ele confundă minciuna cu adevărul și ficțiunea cu realitatea, ca mod de viață. Pericolul public reprezentat de astfel de indivizi este incomensurabil pentru națiune.