Netanyahu izolat: Summitul Organizației pentru Cooperare Islamică și Ligii Arabe, ruperea de SUA

 Netanyahu s-a auto-izolat aproape total, puternic contestat chiar și de mare parte dintre israelieni și evreii din lume. În primul rând de SUA și UE, care n-au fost de acord cu atacul masiv în Gaza, soldat cu un uriaș număr de victime, iar, mai nou, împotriva propunerii SUA ca, după război, Gaza să intre sub administrarea Autorității Palestiniene a lui Mahmoud Abass.


 Mai multe state musulmane au încetat relațiile diplomatice cu Israelul, unele au declarat război, lideri politici au solicitat punerea sub acuzare a lui Netanyahu pentru crime de război și crime împotriva umanității și arestarea lui de către Curtea Penală Internațională. Turcia este pe cale să-i declare război. 

În Arabia Saudită are loc summitul OIC și Ligii Arabe, unde participă reprezentanți ai unei populații de 2 miliarde de oameni, o uriașă adunare de state reunite împotriva lui Netanyahu (nu știu cât de mult este solidar cu el poporul israelian, cum am spus). Se propune ruperea relațiilor economice cu Israelul și măsuri severe.

Ceva similar cu Zelenski care se opune și el SUA și aliaților și refuză începerea negocierilor de pace, asumându-și toate riscurile, în pofida reducerii finanțării și aprovizionării cu arme, dar, mai ales, când frontul este pe cale să se prăbușească. Cum e posibil? Nu găsesc un răspuns.

 https://www.youtube.com/watch?v=fDcHGP8bSTE