PNTCD participa la intalnirea partidelor suveraniste europene de la Varsovia

 Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), prin presedinte Aurelian Pavelescu, participa in perioada 3-4 decembrie 2021 la Varsovia la intalnirea partidelor suveraniste europene ce are ca si scop crearea unei platforme europene in vederea apararii suveranitatii nationale a statelor membre UE.

O asemenea platforma este o necesitate imperativa pentru protejarea suveranitatii si nationalitatii statelor membre UE, in contextul in care se doreste federalizarea Uniunii Europene. 

Invitatia la eveniment a fost adresata presedintelui PNTCD Aurelian Pavelescu de Jaroslaw Kaczynski, Președintele PiS - Lege si justiție - din Polonia.

Intalnirea de la Varsovia este prima reuniune a Grupului celor 16 partide suveraniste din Europa care au semnat, pe 2 iulie 2021, Declaratia comuna privind viitorul Europei, in care au aratat ca "Uniunea Europeana are nevoie de o reforma profunda, care sa protejeze Europa si patrimoniul ei si, de asemenea, sa permita dezvoltarea libera a natiunilor europene suverane".

PNTCD este singurul partid semnatar din Romania al respectivei declaratii si singurul partid din Romania invitat la Varsovia. 

La respectivul eveniment voi participa si eu, in calitate de europarlamentar si membru al grupului ECR.

- Cristian Terheș, Europarlamentar PNȚCD