O comedie proastă, cu bilete scump plătite de români

Știu că atunci când v-ați plictisit să luați lucrurile în serios reveniți la acest colț de internet, pentru a vă descreți frunțile. Totuși uneori lucrurile sunt atât de încurcate că, vorba aia, „nici Necuratul nu le mai dezleagă!”

Uite, de pildă, chinul ăsta cu facerea guvernului Cioloș, Dacă ăla din 2016 a fost numit „Guvernul 0”, datorită lipsei de performanță, pe ăsta de acum cum a-l trebui să îl numim? Probabil, „Guvernul 0 barat”, ca la unele autobuze de transport în comun, care trebuie diferențiate de ruta inițială, pentru că au o mică deviație de la traseul firesc.

În fine. Dacă te uiți la declarațiile peneliștilor lui Cîțu ai impresia că ei luptă să pună un guvern pentru a înlătura de la putere un guvern al unei alianțe PSD-AUR-USR?! Cîțu nici nu zici că tocmai a fost demis din funcția de șef al guvernului. Vorbește de parcă a stat în opoziție, iar acum Iohannis (pardon, tărișoara!?) îl cheamă să dea examenul competenței în ale guvernării. O confuzie din asta totală, mai ceva decât în celebra piesă „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” a lui Caragiale. Cîțu, din premier demis, pare că s-a retrogradat în rolul lui conu Leonida, iar ministrul de finanțe Vîlceanu pare consoarta lui, temătoarea Efimița și aproape că nu lipsește din gura lui celebra replică: „Cum le spui tu Bibicule, mai rar! – zisă privind cu admirație spre Cîțu cel mic la stat și deloc mai înalt la sfat.

Tabloul acestei comitragedii moderne, plasată într-un decor meschin, o piesă falsă, cu replici stinghere, penibile și lipsite de imaginație, precum o scenetă de teatru de pe scena căminului cultural din comună, jucată de o trupă de amatori, care în restul timpului se ocupă cu agricultura,  este întregit de ieșirile publice  sacadate, parcă lătrate, ale lui Iohannis, care, din postura de regizor, pare să fi rămas fără o soluție scenică pentru următorul paragraf din scenariu.

Brambureala generală este întregită de aparițiile lui Cioloș în public, care asigură pe toată lumea că „există soluții pentru constituirea unui guvern”, în timp ce ceilalți se uită mirați la declarațiile lui și par să zic: Marș mă d’aici!

Ah, și să nu uităm personajele din rolurile secundare, precum tripleta de aur a comediei social democrate, adică Ciolacu – Stănescu – Grindeanu. Ăștia sunt precum găina alergată de cocoș. Ar vrea să fie călcată, dar nu vrea să pară de moravuri ușoare, așa că încearcă stângaci să mimeze că se împiedică neputincioasă și dacă o rămâne accidental gravidă, ea nu a vrut, dar a fost pentru binele țării!