Cîțule, liberalilor, Klause e nasoală bre!

 ”Statul român a eșuat în apărarea cetățenilor săi”! – Klaus Iohannis, din ciclul, Adevăruri spuse la vrăjeală (2021)

În timp ce domnu’ Iohannis primea premiul „Klaus cel Mare” ori cum se numește chestia aia festivistă a primăriei din Achen, la București, o mulțime de cetățeni „muiau” actualul Executiv și viziunea de guvernare, chiar aia premiată a „omului de stat Iohannis”, într-un protest coagulat împotriva restrângerii drepturilor și libertăților fundamentale, în context pandemic.

Ca o paranteză: Parcă Iohannis a mai luat o dată premiul ăsta de l-a primit și ieri. Îmi e greu să cred că nemții ăia, de îl tot premiază, sunt atât de căzuți în extaz la viziunea politică și de guvernare a cetățeanului ăsta Înalt, încât nu găsesc alt fraier. Mai degrabă, Oskariciul ăsta nemțesc, de îl tot primește, pare să coste ceva lovele. Mă rog, sunt puțin subiectiv și supărat că eu, vreo trei ani la rând, i-am decernat, gratis, Oskariciul, pe contul meu de FB.

Revenind la protestul de aseară, am văzut două chestii. Primo, ăia de erau în stradă nu păreau aduși de „agenturi”, cum spunea Împușcatu’ în ‘89, ori cum păreau cei aduși la protestele „anti-Dragnia” acum vreo trei ani. Păreau oameni obișnuiți, unii dintre ei chiar cu studii superioare, doctori, juriști, notari, profesori, cărora pare să li se fi tăiat de „binefacerile” guvernărilor iohannisto-cîțuliste. Asta pentru a termina cu clișeul că la proteste au participat categorii cu o slabă ori precară educație.

Secundo. Am văzut chiar participarea unor organizații politice cărora analiștii gen Prelipceanu, Tudor, Popescu le cântă de ani întregi prohodul, pentru că nu intră în calculele cabalei care vrea să învârtă banul de pe Dâmbovița.

Un bun exemplu aici e PNȚCD, care a venit cu câteva organizații din Maramureș, Suceava, Vaslui, hotărâți să își facă auzite vocile. Bravo, Aurelian Pavelescu! Bravo Cristian Terheș! Am văzut și Alianța Pentru Patrie! Bravo Codrin Ștefănescu! I-am văzut și pe AUR! Bravo George Simion și Claudiu Târziu! Cu un amendament. Sunt curios cum veți împăca frăția cu USR-ul din parlament și organizarea ori participarea la astfel de proteste. Că USR-iștii sunt pentru îngrădirea libertăților fundamentale. Ei nu îl vor decât pe Cîțu trimis acasă, eventual să instaleze un Drulă, Prulă, un  Cioloș de-al lor.

Ce nu am văzut? Nu am văzut PSD-ul. Ăștia care stau toată ziua cu „poporul, țărișoara, națiunea” în gură, aseară au fost mucles și au călcat delicat apa pentru a nu stropi. Ciolacu a stat cuminte în curtea unității. O fi sunat la Cotroceni unul din ei, cu eterna întrebare ”Ce facem șefu’ la lucrarea asta?”Dar șefu’ era plecat ca să îi cânte temenele nemții din Achen.