Aserțiuni „Woke”

Ce înseamnă „Ideologia woke”? Găsiți aici o abordare care mie mi se pare relevantă: https://www.smartradio.ro/curentul-woke-totul-trebuie-sa-fie-neaparat-pluri-multi-poli/

Arderea cărților așa zis interzise, de către naziști fost un fenomen definitoriu pentru ceea ce s-a numit cenzura spiritului și îndobitocirea omului. Acum, când o fac adepții curentului woke, i se spune progresism....

Spune cineva că acest curent al „political correctness” este doar o modalitate de a apuca rahatul de partea curată. Personal, cred că este, de fapt, un curent de impunere a autocenzurii. Nu cred că poți obliga omul, ca animal social, să nu gândească, ci doar să nu spună ce gândește. E doar un mod pervers de a impune o linie discursivă.

Cred că modul de a privi și a te raporta la lume ține de educație, de orizontul cultural, de cei 7 ani de acasă, de cele în care crezi. Dar e doar o opinie personală.

Și dacă, de curând, făceam mișto că negrul nu va mai fi negru, iar albul nu va mai fi alb - și aici mă refer strict la culori, ca să n-avem vorbe la proces - că vajnicii cavaleri Jedi sunt demonizați pentru că, în accepțiunea editorilor de la Scientific American, reprezintă „masculinitatea toxică” și că Star Wars este pus la zid pentru rasism, sexism și discriminarea persoanelor cu dizabilități, bă, frate aflați că am citit una și mai tare. Vă țineți bine?

Cică statul american Oregon vrea să scoată rasismul din matematică?! Pe bune, nu râdeți, că a înnebunit lupul! Departamentul de Educație din statul american Oregon a încurajat recent profesorii să se înscrie la un program de instruire care încurajează „etnomatematica” pentru a combate supremația albă. WTF?! E întrebarea care îți vine în minte, după ce citești asta.

Dar nu e tot. Tot în „american dreams” cică o universitate din Ivy League acuză „găurile negre” de rasism, iar profesorii adepți ai curentului „woke” , tot din SUA, vor scoaterea lui Shakespeare din programa școlară, acuzând „masculinitatea toxică” și „supremația albă” în opera shakespeariană. 

Este că v-am spart?! Și voi vă mai văitați că s-a scumpit curentul electric și că nu vă place Cîțu când își face selfie…