Fix invers decât în filmele de la Netflix

După cum ați remarcat de mai multă vreme sunt ofticat când vine vorba de unguri. Și nu pentru că vor să ne ia Ardealul. L-au luat demult chiar dacă nu oficial.

Mă oftică faptul că, Viktor Orban și ai lor, sunt în stare să spună „nu” Uniunii Europene, atunci când „diktatul” birocrației bruxelleze încearcă să pună gheata pe grumazul lor și să le modifice felul de a fi, tradițiile, educația și principiile de viață.

Viktor Orban a anunțat organizarea unui referendum pentru ca poporul să decidă în legătură cu educația sexuală în școli, cu căsotoriile între persoane de același sex, etc. Și am vaga impresie că ceea ce se numește îndeopște „ideologia de gen” va fi respinsă de unguri.

Să vezi atunci scânceli și schelăcăieli dinspre Bruxelles. Să îl vezi atunci pe Cioloș înfierând globalist proletar pe Viktor Orban și pe unguri. Știu, e pusă în context electoral, Viktor Orban sprijinindu-și campania electorală pe această temă, în ideea realegerii sale și a partidului său, Fidesz, pentru a guverna.


Bă, dași la noi a fost fix la fel cu refendumul pentru familie. Da’ noi, mai europeni, mai „civilizați” nu ne-a interesat subiectul și nu ne-am dus la vot, mai ales că era momentul în care eram ocupați cu făcutul țuicii, tocmai culesesem via și o doză de optimism, provenit de la aburii emanați de boasca pusă la fiert plutea peste satele românești, unde se auzea clinchetul vesel al țoiurilor ciocnite și nimeni nu mai vrea să consume la birt, „pe caiet”, spre disperarea cârciumarilor. Iar concluzia filosofică a votantului a fost: „Dă-i mă în p..a mea!”, zicere adâncă scoasă în timp de privea intens, introspectiv și optimist țuțuroiul cazanului în care se făcea țuica și din care curgea licoarea din care sunt făcute visele nației.

Sunt curios, dacă rezultatul referendumului va fi unul de respingere a ideologiei de gen, Uniunea Europeană va gratula un întreg popor cu etichete precum retrograd, antieuropean, homofobi etc.?