Bre, popor, cum e aia cu „Ce conține vaccinul?” Nici măcar garanția „liberei circulații?!”

În special răspunsul ăla cu „bucuria de a călători”, cu bucuria de a trăi vânzoleala din aeroporturi, zgomotul avionului, înălțimea la care lovește cioara, aplauzele de la aterizare ale cocalarilor din Wizz Air, pentru care s-a întâmplat „minunea” că avionul a atins pământul, de parcă hărăbaia în care sunt ei nu ar atinge oricum pământul, fie și datorită gravitației, deci fericirea micilor „delicii”, pe care, uneori, ni le face posibilitatea de a călători.
Ei bine, grecii, cu tot cu pașaportul european anticovid, și-au propus să îi strice lui Câțu campania de promovare a vaccinării, aia pe care a aruncat o găleată de bani și a lansat-o în ședință de guvern, unde povestea el de ce a tocat banii pe niște clipuri cu testimoniale tâmpite. Cică la ei, vaccinat ori nevaccinat, ca să intri în țară turist ori chimist priceput în combinarea cimentului cu nisip, trebuie să fii testat, aleatoriu ori regulat, indiferent dacă pașaportul european zice că persoana e vaccinată ori ba!


Nu trebuie să fii specialist ca să deduci că, după părerea unora, vaccinarea nu își atinge scopul, cel puțin în chestiunea răspândirii virusului și că, de fapt, testul, făcut pe lovele, pare să fie singura metodă de a ține sub control pandemia. Ori cel puțin așa consideră unele autorități guvernamentale din Europa!
Dacă modelul va preluat și de alte state europene, atunci se cheamă că, în realitate, cel puțin în chestiunea călătoriilor, nu s-a rezolvat nimic, iar pașaportul european e numai bun de șters în anumite locuri, chiar dacă ai în el trecută vaccinarea regulamentară, tunsoarea executată cu cărare pe dreapta sau cât de regulat faci duș.
Știu, sunt un antivaccinist rău, un incult, care nu vede binele și nu vreau să văd beneficiile marii imunizări! Nu, bă, ridiche, încerc să fiu doar realist!