Daria Piecu, din Constanța, promite să fie o „Simona Halep a echitației”

 Constanța uimește adeseori. Nu atât prin mirajul Mării Negre, cât prin tinerele speranțe și talente care vin și se impun în așa numitele „sporturi de nișă”. Din Constanța este și Daria Piecu, care în 2020, la numai 12 ani, în anul pandemiei și a „lockdown”-ului, a devenit Campioană Națională a României la echitație. Pentru că în data de 29 iunie, Daria a împlinit 13 ani, delta-stiri îi urează La Mulți Ani!

 Daria a început să călărească la vârsta de 6 ani, iar la vârsta de 9 ani a început echitația profesionistă. Primul ei căluț de concurs a fost „Brădița”, o iapă în vârstă de 10 ani, din rasa Cal de Sport Românesc. Acum, partenera ei, cu care a câștigat și titlul de campion național, este o superbă femelă de rasă germană, cu numele de concurs Daylight, alintată de Daria „Day”. Daria spune că „le iubește pe amândouă”.

 

 

Pentru a face performanță în echitație, sunt necesare multe ore de antrenament, iar calul, partenerul cu care împarți succesul, trebuie educat cu răbdare și afecțiune. Echitația este un sport deosebit, unul din sporturile „nobile”, dar deloc ieftine. Ca orice sport „de nișă”, echitația presupune și un efort financiar semnificativ, precum și suportul moral al părinților.

 

 

Încă odată spunem: La Mulția Ani Daria! Și poate în curând ne faci o bucurie și vom avea un campion european la echitație, chiar de la Constanța.