Vara lui '69 ne-a adus pe langa amintirile lui Brian Adams si un concept car de exceptie - Opel CD 1969

Vara lui '69 ne-a adus pe langa amintirile lui Brian Adams si un concept car de exceptie. Avand, bineinteles, superbul space-age design, atat de in voga in acea vreme, Opel CD era un future car care arata mai bine decat toate masinile produse astazi.


De design s-a ocupat o echipa condusa de genialul si vizionarul  Charles Morell "Chuck" Jordan, omul caruia ii datoram designul Cadillac-urilor si Opel-urilor din anii '50.



foto: GM; autozeitung.de; www.alt-opel.eu

Accesul in masina se facea prin glisarea verticala a intregului cockpit care ingloba un parbriz ce oferea vedere full 180 ° precum si o parte din caroserie, masina nevand portiere propriu zise. Practic discutam de un design preluat de la avioanele de vanatoare.

Automobilul era pus in miscare de un motor Opel Diplomat V8, 5.4 litri, 5354cc. Rotile dispuneau de suspensie independenta. Panoul de bord si pedalele isi faceau aparitia doar dupa ce soferul folosea o mansa speciala.

La interior scaunele erau imbracate in piele neagra, iar printre facilitati se numarau cutia de viteze automata, geamuri electrice, climatizare, reglare electrica a scaunelor si .... telefon.

In total au fost produse doar doua automobile