Kriegsspiel

Băi, nene, zilele trecute, nu aveai cum să ratezi tărășenia din care presa și oficialii planetei au făcut un eveniment, recte „hârjoneala” în Marea Neagră, dintre un distrugător britanic și un bombardier și o navă de coastă rusești, care au lansat pocnitori de avertisment.

Bă, frate, și a luat foc lumea civilizată care, la acea oră, de la căldură, de la faptul că s-a fâsâit propagandistic pandemia, se cam scărpina plictisită în nas.





Și dă-i cu propaganda - era exact ca în Pravda pe vremuri, numai că, acum, pe invers. Oficialii englezi, NATO minus Geoană și alții s-au aruncat în niște declarații de genul: Noi n-am făcut nimic, patrulam încercând să îi bombardăm prietenos, iar ei ne-au răspuns dușmănos, încercând să zgârie vopseaua de pe distrugătorul reginei, o vopsea de un gris superb, întinsă ca la carte de vitejii marinari englezi. Lașii n-au venit, ca între bărbați, să ne întrebe care e treaba și ne-au șicanat de la distanță, că ne-au stricat polish-ul de pe carenă și nu au nici asigurare obligatorie ca să o reparam pe asigurarea lor.

Bă, nene, erau precum cocalarul cu BMW cumpărat de la samsarii de la Craiova, care, după ce l-a proptit, ușor, în stâlp, era enervat că o să îl coste revopsirea, că samsarul care îl prostise să o cumpere îi spusese că e vopsea specială, făcută la comandă.
Mai lipseau Bulău și Prulă să îl amenințe pe Putin, cu pumnul și verbal, să îi strige că îl sparge dacă mai face din astea, dar s-ar putea să apară și ei, că subiectul nu e încă epuizat.