Chevrolet Turbo Titan III - camionul desprins din filmele SF

Perioada anilor '50-'70, cunoscuta si sub denumriea de space age ne-a dat cele mai interesante creatii, fie ca vorbim de arhitectura, automotive, design sau arta.




Unul dintre cele mai impresionante camioane proiectate in aceasta perioada este Chevrolet  Turbo Titan III - un concept car functional prezentat in anul 1966.

Camionul era pus in miscare de un motor cu turbina pe gaz, model GT-309 ce genera 280 hp. Camionul era produs din fibra de sticla perlata, in partea din fata avand doua prize de aer de foarte mari dimensiuni, cu un design preluat de la jet-urile de vanatoare. Un sistem electric automatizat ridica cockpit-ul pentru ca mecanicii sa poata avea acces la motor si cele doua baterii.




Tot electrice erau si geamurile laterale. Farurile retractabile, grupate cate 3 erau montate in prizele de aer. Tot retractabile erau si farurile de semnalizare.

La interior se aflau doua scaune model "Astronaut Seats". Consola centrala cuprindea schimbatorul automat de viteze, discurile de manevrare a camionului (care inlocuiau volanul), un sistem de pornire fara cheie si pentru prima data in industria automotive un radio FM cu 4 boxe si un telefon bidirectional.