Un vaccin anti-Cîțu

Ce conține vaccinul, dragi peneliști?

Conține certitudinea că partidul va exista și după 2024. Conține iluzia respectării regulilor de partid și speranța instalării unui nou guvern, a cărui activitate să nu provoace simpatizanții și votanții să vă înjure ori să vă scuipe pe stradă.

Ce conține vaccinul?

Conține ieșirea de sub influența lui Klaus Iohannis și ideea unei relative independențe. Conține speranța faptului că votul vostru contează. Că sunteți un partid și nu doar un grup infracțional pus pe căpătuială. Conține imaginea democrației a respectării dreptului fiecărui membru de partid să voteze cum îi dictează conștiința.


Ce conține vaccinul?

Conține susținerea ideii „fără penali în funcții publice”. Conține evitarea situațiilor penibile, în care trebuie să explicați prietenilor de ce susțineți un condamnat în funcția de președinte. O condamnare penală, menționată în cazier, e o condamnare, indiferent dacă ea a fost ispășită în America ori în România, indiferent dacă a fost de două zile și o amendă sau de ani buni de închisoare. E vorba de principiu. Fără principii, politica și guvernarea devine dictatură, indiferent de forma sa. Votul are valoare doar dacă sunt respectate principiile și regulile jocului democratic.

Ce mai conține vaccinul?

Conține momentul demnității voastre. Conține împotrivirea voastră în fața procesului de canibalizare politică. Conține opoziția voastră la procesul de preluare forțată de forțe ostile pentru care important nu este partidul, importasntă nu este societatea, ci interesele de grup și câștigul imediat.

Votul vostru anti-Cîțu va fi momentul în care „Prin noi înșine”, crezul vostru dat de Brătieni, poate deveni faptă și nu doar o vorbă, aruncată pe la congrese și momente festive, într-un  discurs lacrimogen. Va fi vaccinul vostru anti-politicianism și demagogie.

Ce conține vaccinul anti-Cîțu pentru noi ceilalți?

Poate șansa unui guvern aplecat mai mult spre prioritățile și necesitățile „norodului”? Poate o guvernare cu mai putină minciună și manipulare? Poate satisfacția faptului că penelistul cu funcție din urbea mea a arătat că mă ascultă și mă reprezintă?