La Paris nu-i ca la Buzău

Nu că aș avea vreun merit, da’ vă zic că azi dimineață, pe la 4:00, s-a umflat cartonul pe mine, de nu mai aveam loc pe ușă. La radio, dădeau ăștia gala finală a concursului „2021 Transform Awards Europe”, competiție prin care se aleg cele mai mișto branduri comerciale, de orașe și regiuni din Europa, iar Buzăul a fost nominalizat în finală pentru cel mai bun brand de oraș, alături de Paris. Erau bară la bară, precum mașinile la liniuțe.

Nici nu mai contează dacă a câștigat ori ba. Faptul că a ajuns în finală, pentru mine îl face ca și câștigător. E primul oraș din România care ajunge la această competiție în finală.
Nu am aflat care a câștigat în final, pentru că ăștia de la radio, probabil, aflând că primarul Toma e pesedist, au întrerupt transmisiunea brusc, iar presa încă nu s-a trezit să scrie ceva. Și apoi la ăștia la RRA dacă nu e vorba de Sibiu, Cluj, Timișoara ori Oradea, nu e important, că doar de acolo vine lumina.
Eu, ca unul care sunt atașat sufletește de Buzău și Constanța, zic aici ca un nemernic: Bre, Chițac, s-aude, bre? Și Buzăul nu are potențialul Constanței! Ah, și nici combinatorii din Constanța. Aici ai dreptate! Între timp, mai decopertează și matale un bulevard în plin sezon estival, că se plictisesc turiștii.