Articole Noi

Liberalismul este un cancer care a distrus America. Cum au ajuns mari orașe din U. S. A. să arate ca în lumea a 3-a

E atat de bizar să rostești propoziția "U. S. A. arată ca o țară din lumea a 3-a".  Și cu toate astea sute de orașe din Statele Unite, unele foarte mari au ajuns să arate fix ca localități din țările africane, India, Bangladesh, etc. 

Sunt orășele mici în care șomajul a depășit 20%, criminalitatea a exploadat, consumul de droguri a depășit deja ceea ce numim cote alarmante. Majoritatea locuitorilor trăiesc din ajutorul social de 500$ pe lună, iar 1 din 4 copii nu merge la școală...


Fresno, California | decembrie 2021 - cândva centrul agriculturii pe coasta de Vest, astăzi 30% din populație trăiește sub limita sărăciei | foto:Nick Johnson



Mai jos am să vă prezint situația din câteva orașe americane, cândva mândria uniunii, acum pete negre pe fața din ce în ce mai tristă a Lady Liberty.

Seattle, al 4-lea cel mai mare port al Americii, cândva un oraș dinamic, industrial, un oraș fantastic care ni i-a dat pe Ray Charles, Quincy Jones, Jimi Hendrix. Un oraș al progresului, în vremea când progresul însemna să pui un om pe lună, nu să pui un bărbat în W.C. femeilor. Seattle un oraș care a fost odată inima industriei aviatice americane. 

Astăzi Seattle se prezintă ca un bastion al progresismului (degenerat, adaug eu). Peste 15.000 de oameni dorm pe străzi, iar numărul lor e într-o creștere alarmantă. Majoritatea sunt dependenți de droguri, de alcool sau cu tulburări psihice grave. Parcurile, terenurile de sub poduri și orice petec liber au ajuns să fie ocupate de corturi și "locuințe" improvizate. Ce e mai grav - mulți oameni cu un job stabil, ajung să doarmă pe străzi sau în mașini din cauza prețurilor absolut demente alte locuințelor, fie că vorbim de cumpărat o locuință sau stat în chirie. O situație pe care o regăsim în toate orașele cu probleme, toate conduse de democrați (la data de 21.01.2022 - an de mid term elections unde deja în multe dintre aceste orașe lumea se pare că se va reorienta spre candidații republicani, sperând la o salvare) care nu doar că nu intervin, dar încurajează această stare de fapt. Despre cum mânăresc democrații miliarde de dolari anual mimând ajutorul dat persoanelor fără adăpost este un subiect în sine, pe care am să-l tratez într-un articol viitor. Cel mai îngrozitor e că a fost legalizat consumul de heroină, crack și meth, primăria instalând dispensere de seringi în diverse zone din oraș. În paralel cu încurajarea criminalității, neo-comuniștii mascați în democrați au adoptat cererea principală a mizerabilelor mișcări ANTIFA, BLM și Defund the Police și au tăiat atât din fondurile cât și din atribuțiile poliției. Din nou o temă care se repetă în fiecare oraș democrat (cu foarte mici excepții). Seattle a fost primul oraș american care a permis mișcărilor mai sus menționate să înființeze chiar în Downtown zone autonome. Situația a devenit atât de gravă încât pentru a-și asigura integritatea fizică și a bunurilor, oamenii de bună credință au ajuns să apeleze la firmele private de securitate și la protecția mafiei (în special cea italiană și cea din estul Europei). Ironia sorții a făcut ca în urma abuzurilor acestei mișcări comuniste care susține că apără depturile tuturor raselor, Seattle's Chief of Police, Carmen Best - o negresă, să își dea demisia, pentru că nu mai poate asigura liniștea și ordinea pe străzile orașului.

 

7 Hills Park Seattle | octombrie 2021 -  la doar câteva minute de centrul orașului | foto:Nick Johnson


Pioneer Square Park  | octombrie 2021 -  în centrul orașului, la doar două intersecții de ocean | foto:Nick Johnson

Los Angeles - cândva o strălucită cetate a filmului, un oraș cu o dezvoltare rapidă, cu o arhitectură veche fantastică, centrul industriei de entertainment cu cele mai mari și mai spectaculoase săli de cinema. Astăzi doar plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor îți amintesc că nu ești într-o suburbie a Mumbaiului. Oraș liberal, oraș sanctuar pentu hoardele de imigranți ilegali, majoritatea infractori. Un oraș în care poliția este legată la mâini de interesele meschine ale politicienilor democrați, un oraș în care furturile cu prejudicii de până în 900$ se sancționează cu un avetisment, asta dacă poliția reușește să găsească infractorul. Un oraș în care pe zeci de străzi toate afacerile s-au închis din cauza criminalității, a supra taxării (o altă măsură tare dragă democraților) și a numărului mare de persoane fără adăpost. Situația e atât de gravă încât turiștii sunt agresați chiar pe celebrul Walk of Fame, unde stelele abia se mai văd printre corturi și gunoaie, corturi care au ajuns să fie ampalsate inclusiv pe treptele primăriei, în buricul târgului. Un sfert din populația Californiei trăiește sub pragul de sărăcie, iar alți 20% trăiesc la limita sărăciei. O treime din asistații sociali din U.S.A. trăiesc în California și tot cifrele oficiale spun că 20% din totalul oamenilor fără adăpost din State se află în ceea ce a fost cândva numit The Golden State. 
Tăierea fondurilor pentru principalele servicii oferite de primăria din L. A. - transport, poliție, curățenie au făcut ca 5% din străzile orașului să devină depozite de gunoi.


Los Angeles | noiembrie 2021 -  la doar câteva intersecții de Downtown | foto:Nick Johnson


Los Angeles | noiembrie 2021 -  la doar câteva intersecții de Downtown | foto:Nick Johnson

Philadelphia - un gigant industrial, un oraș al culturii, un oraș al sportului. City of Brotherly Love - cu celebrele scări ale muzeului de artă imortalizate în Rocky, un oraș al artelor care găzduiește cea mai mare colecție Rodin din lume, un oraș încărcat de istorie, locul unde s-au semnat Declarația de Independență și Constituția Statelor Unite, practic locul de naștere al U.S.A. Dar toate astea sunt acum istorie... Astăzi este un oraș care pe alocuri ne amintește de cele mai murdare și sărace zone ale Africii, crime, droguri (cea mai mare piața a drogurilor de pe coasta de est), prostituție. Cartierul Kensington este supranumit Walmart-ul heroinei. Mai nou municipalitatea a decis să itnerzică poliției să mai oprească soferii dacă încalcarea legislației rutiere nu se sodlează cu accidente.

Philadelphia | martie 2021 -  cartierul Kensington  | foto:Nick Johnson

Memphis, leagănul industriei muzicale americane, locul în carea locuit Elvis, în 1950 era cel mai mare trader de bumbac și măgari din lume. Astăzi 38% din populație trăiește sub limita sărăciei. În 2021 infracțiunile cu violență au crescut cu 21%, dintre care punctual crimele au crescut cu 38% față de 2020. La fel ca în Detroit și alte orașe conduse de democrați și in Memphis autoritățile intră cu buldozerele, într-un stil ce amintește de dementele demolări ale lui Ceaușescu, nivelând cartierele abandonate, ignorând valoarea istorică, sau arhitecturală a clădirilor. 

Memphis | decembrie 2021 -  south area  | foto:Nick Johnson

Pittsburgh - centrul indutriei americane, capitala rust belt-ului, sute de fabrici, uzine, sute de mii de locuri de muncă, sute de branduri cae purtau cu mândrie ștampila - Made in the U. S. A. Orașul care a ridicat o catedrală dedicată educației și cercetării. Toate acestea au rămas în fotografii, broșuri, filme și amintirile bătrânilor. Astăzi, Pittsburgh este un oraș în ruină, fabricile, odată cu relocarea în China, au ajuns doar niște ruine. De la aproape un milion de locuitori în anii de glorie, astăzi mai are doar 300.000, majoritatea trăind la limita sărăciei.

Pittsburgh | ianuarie 2020 -  fabrici în ruină | foto:Nick Johnson



Cum s-a ajuns aici? Prin politici liberale, autorități care nu s-au implicat în prevenirea monopolurilor, corupție generalizată, autorități care au descurajat micii întreprinzători, tăierea bugetelor poliției, decriminalizarea unor infracțiuni, liberalizarea consumului de droguri, politici de discrimare a albilor și de promovare a minorităților, ignorând orice fel de merite și abilități, subminarea sistemelor de valori și un atac constant asupra celulei de bază a oricărei societăți normale - familia, o impunere agresivă a anormalului ca fiind noul normal.

Imediat după cel de al doilea război mondial și până la liberalizările de la sfârșitul anilor '60-începutul anilor '70, care au distrus economia americană, Statele Unite erau un exemplu spre care tindeau toate țările. Politica "Give work! Buy american made products!" a dus la o dezvoltare la care astăzi nimeni nici nu cutează să viseze. Orice inițiativă privată era încurajată. Fermierii erau sprijiniți prin numeroase programe: de la cele de pregătire profesională, până la credite si garanții de stat prin care fermierii își puteau cumpăra utilaje și sisteme moderne pentru exploatare fermelor. Statul se implica activ și agresiv în economie pentru a preveni monopolurile, pentru a plafona prețurile, oferind astfel o șansă echitabilă pentru o viață decentă. În retail statul intervenea pentru ca producătorul american și produsele made in the U.S.A. să fie majoritare pe rafturile magazinelor, mai mult statul sprijinea asociațiile de producători prin înființarea de farmers market.

Competiția între companii se ducea în sectorul cercetării, calității, inovării; rezultând produse cu o durată lungă de viață și cu cât mai multe funcționalități. Ca să dau un exemplu practic, pe sectorul electrocasnicelor, produsele americane din anii '50 și '60 sunt superioare oricărora actuale. 

Un cetățean american, "hard working american", din anii '50 și '60 avea un job care îi oferea posibilitatea ca într-o perioadă de timp rezonabilă să iși poată cumpăra o casă, una sau două mașini, să își întemeieze o familie frumoasă cu cel puțin doi copii și să îi mai rămână bani și pentru vacanțe și excursii. 

Ce a urmat a fost teribil, companii de tradiție care nu s-au alăturat "noului val" au dispărut de pe piață (vezi cazul Pan American), calitatea vieții oamenilor a scăzut dramatic (a se vedea criza persoanelor fără adăpost, în special în L.A. unde au ajuns să își pună corturile pe treptele primăriei), orașe întregi, cândva motoare industriale (gen Detroit, Pittsburgh, Philadelphia, etc.) au ajuns falimentare, niște strigoi macabrii ce nu mai amintesc deloc de trecutul glorios și plin de speranță. Se motivează de către politcienii corupți și corporațiile mincinoase că s-a ajuns în această situație pentru că în contextul occidental actual astfel de structuri și organizări nu își mai au locul. Culmea mulți corporate slaves spălați pe creier chiar cred asta. În realitate totul se rezumă la corporate greed. Toată producția s-a relocat în țări de lumea a 3-a, unde muncitorii sunt mai mult sclavi pe niște salarii de nimic, legile se schimbă după cum dictează interesele de moment, iar corporațiile nu trebuie să mai investească în inovare, calitate și cercetare. Totul se face la un nivel al calității extrem de scăzut pentru a vinde cantitativ, totul fiind mascat sub propaganda ieftină a cuvântului trend.

Economia Americii este în genunchi, corporațiile fac legea, iar aproape toată producția a fost relocată în afara granițelor. Americanul de rând, harnic și muncitor se zbate să trăiască de pe o zi pe alta, în timp ce în jurul său valorile morale, sociale, însăși esența ce a stat la baza ideilor care au născut America măreață sunt molestate zilnic. În 1970, General Motors, prin divizia Chevrolet, într-o ultimă încercare de a atrage atenția asupra prăpădului ce urma să vină a realizat un material video prin care anunța că politicenii urmează să distrugă industria auto americană.



Ultimul cui în sicriul economiei americane a fost bătut de Bill Clinton prin celebrul North American Free Trade Agreement - NAFTA, un act prin care multe companii americane s-au relocat în Mexic unde mâna de lucru era ieftină, iar politicienii corupți nu puneau prea multe întrebări.

Un președinte american spunea în timpul războiului rece că trebuie luptat împotriva comunismului care a ajuns la ușile Americii, ei bine în prezent comunismul s-a instalat bine mersi în State, iar România trebuie să privească cu atenție și să elimine rapid și în forță orice fel de element progresist, liberal, environmentalist sau sub ce altă titulatură se ascund comuniștii de astăzi. 
Cândva progresul însemna un standard de viață ridicat, o familie care să poată trăi decent, un om pe lună. Astăzi înseamnă să pui un bărbat în W.C. femeilor...

cu tristețe trebuie să spun că privim la un occident căzut în genunchi, cum nu a mai fost, poate, de la invazia triburilor barbare ce a dus la prăbușirea Imperiului Roman. Situația este ilustrată cel mai bine de cea mai nouă piesă a celor de la Iron Maiden: "Writing on the Wall".